Böyle evlatlar yetiştiren bu vatan elbette ilelebet payidar olacaktır
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com


 Trabzon’da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehidi Sedat Kaplan kabri başında anıldı.

Yomra ilçesinin Oymalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen törende; Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, Garnizon Komutanı Albay Osman Akyıldız, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri, merhumun ailesi ile vatandaşlar hazır bulundu.

Törende Şehit Kaplan’ın kabri başında dualar okunurken kabrine karanfiller bırakıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir kez daha başsağlığı dilediği şehit ailesini, vatanı milleti için canını hiçe sayan evlatlar yetiştirdikleri için tebrik etti.

Sedat Kaplan’ın tedavi için bulunduğu Ankara’da 15 Temmuz gecesi şehit olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Ağır hastalıkla mücadele eden bu kahraman vatan evladı 15 Temmuz gecesi vatanının hainler tarafından işgal edilmek istendiğini görünce hastalığına rağmen karşılarına dikilmiş ve şahadet makamına ulaşmıştır. Böylesine evlatlar yetiştirten bu vatan elbette ilelebet payidar olacaktır. Şehidimiz Sedat Kaplan’ı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Trabzon heyeti, 15 Temmuz gecesi Yomra ilçe merkezinde sivil bir FETÖ mensubunun darbeye karşı ilçe meydanında toplanan kalabalığa ateş açması sonucu gözünü kaybeden 15 Temmuz Gazisi Özdil Mahallesi Muhtarı Barış Hatipoğlu da evinde ziyaret etti. Özdil Mahallesi’nde ayrıca 1993 yılında şahadet makamına erişen Resul Adanur’un kabri ziyaret edilerek dualar okundu.