İmar barışı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi için belirli dönemlerde imar barışı getirilebiliyor. Konu ile ilgili son açıklama BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından yapıldı. Peki, İmar barışı çıkacak mı? Yeni imar affı olacak mı?
İmar barışı çıkacak mı? Yeni imar affı olacak mı? Binlerce kişi merakla bekliyor
İmar barışı ile ilgili son gelişme BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici’den geldi. Bir süredir gündemde olan imar barışı ile ilgili düzenleme teklifini Destici TBMM’ye sundu. Konunun şimdilik değerlendirme sürecinde olduğu bilgisi gündemde yer aldı.

Opel Crossland
Opel
  by Taboola 
İMAR BARIŞI OLACAK MI?
BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunuldu. Teklif gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:
"Yüz binlerce vatandaşımız ve binlerce aile iptal edilen yapı kayıt belgeleri neticesinde; idari para cezaları, yıkım kararları ve haklarında açılan ceza davaları sebebiyle telafisi güç mağduriyetler yaşamaktadırlar. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.

thumbs_b_c_9f2b575ecc9d1089cb711e722f3149b1

2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirmişti. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019'da sona erdi. Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından faydalanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenleme bekliyordu.
Konu şimdilik değerlendirme sürecinde.

thumbs_b_c_ba2a621d44bcb1a81383f7a42168fe83

SON DAKİKA  | Başvuranların sayısı 7.5 milyona ulaştı! Sosyal konutta kuralar ne zaman çekilecek? TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı
SON DAKİKA | Başvuranların sayısı 7.5 milyona ulaştı! Sosyal konutta kuralar ne zaman çekilecek? TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı
İMAR AFFI NEDİR?
İmar affı gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna denir. İmar affının bir diğer adı imar barışıdır. İmar affı (imar barışı) ilk kez 1984'de çıkarıldı.
Affın amacı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemektir.