Ortahisar Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantılarının ilki bugün Ahmet Metin Genç Başkanlığında başladı .

Toplantıya MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve Yönetim Kurulu üyeleri ile,Kadın Dernekleri STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı .


Trabzon’da Milletvekililiği Seçimlerinde adı geçen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e bu soru bugün Ortahisar Belediye Meclisinde açıkça soruldu. 

   

CHP’li üye Cüneyt Zorlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e aday olup olmayacağını sordu. Zorlu, “Seçim dönemi yaklaşıyor, vekil adayları ortaya çıkıyor. Sizin de isminiz geçiyor. Ne düşünüyorsunuz? Sizin de düşüncenizi öğrenmek önemli. Buradaki görevinizi tamamlayacak mısınız, yoksa bizi vekile mi bırakacaksınız? 
Aslı dururken, bize verdiğiniz taahhütleri yapmadan yarı yolda mı bırakıp gideceksiniz?” dedi. 

Ardından Başkan Genç’in verdiği taahhütleri sıralayan Zorlu,  özetle şu ifadeleri kullandı: 


MÜLK SATMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ
Aslında elinizin en rahatladığı dönem. 150 milyon gibi kaynak gayri menkul satarak elde ettiniz. Yapamadıklarınızı yapmak adına önemli bir bütçe! 
Burada işçi kardeşlerimize verdiğiniz iyileştirme ve kadroya geçirme noktasında çok teşekkür etmiştim. Buraya bir kısmı ayrılacaktır. 
Performans programından anladığımız tekrar mülk satmaya devam edeceksiniz. 

Bizler sizi eleştirdik, yine eleştirmeye devam edeceğiz. 


BOZTEPE VİYADÜKLERİ
Sadece yaptıklarınız ve yapmadıklarınızla sizi eleştirmek olmaz. Bir de görmedikleriniz ve müdahale etmediklerinizle sizi eleştirmek lazım. Karayolları mühendislik garabeti yaşatmıştır bu şehre. Boztepe Viyadükleri.. Cephanelikten girecekti tünel. Bu konuda görünen tablo, ne sizin ne de ekibinizin bu viyadük garabetini göremediğiniz anlamına geliyor. 

İYİ BİR ŞEY YAPMAYA ÇALIŞTILAR AMA… 
Trabzonlu bakan ve karayolları genel müdürü iyi bir şey yapmaya çalıştıklarından eminim ama bu görüntü şehrimize yaşatıyor. Bu sizin döneminizde oldu… Hiç müdahale etmemenizi kamuoyuna duyuyorum. 

ŞEHRE DEMİRYOLU GELECEKTİ
Bu şehre demiryolu gelecek söylemleriniz vardı. Ne il başkanıyken, ne de şu an bulunduğunuz pozisyonda bu konuda bir çalışmanız olmadı. Şimdi demiryolu bu şehre 2053’te mi gelecek diye tartışıyoruz. Siz kamuoyu oluştursanız her türlü desteği verirdik. 


GÜNEY ÇEVRE YOLU
Güney Çevre Yolu konusunda basit ihale yapıldı, şimdi seçim yaklaşırken bu yol yapıldı, yapılıyor diye kamuoyuna malzeme veriyorsunuz. Bu konuda hükümeti ayağa kaldıramadınız, bu da yapmadığınız işlerden biri olarak görülüyor. 3. tünel konusunda Büyükşehir ile karşı karşıya olduk. Bunun savunmasını yaptınız. Oysa Güney Çevre Yolu olsaydı, 3. tünele gerek kalmayacaktı. Siz de açıkladınız. Ben de destek veriyorum.