ŞEHRİMİZE 3 KEZ TEŞRİF ETTİ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Atatürk’ün Trabzon’a farklı tarihlerde 3 kez geldiğini söyleyerek “İlk ziyaretlerini Cumhuriyetimizin kuruşundan sonra 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiler. İkinci ziyaretlerini 27-29 Kasım 1930 tarihlerinde, üçüncü ziyaretlerini ise 10-12 Haziran 1937 tarihinde yaptılar. Son ziyaretlerinde vasiyetini de yazmışlardır.” diye konuştu.
TRABZON SEVGİSİNİ ANLATTI
Atatürk’ün Trabzon ziyaretinde kullandığı “Şundan emin olabilirsiniz ki; Trabzon ve yüce Trabzonluları ziyaret etmek, yıllardan beri içimde beslediğim derin bir arzu ve özlem idi. Beş sene önce ilk kez Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük kanlı savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı, bilincimde sürekli canlı kalacaktır.” ifadelerini hatırlatan Çebi şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hemşehrilerimize hitabında çok değerli mesajlar vermiştir.
TRABZON ÖN SAFTA YER ALMIŞTIR
Çok iyi bilinmelidir ki, vatan ve yurt savunmasında, Milli Mücadelede Trabzon her zaman ön planda bulunmuş, istiklal ve istikbali söz konusu olduğunda hiç çekinmeden canını seve seve feda etmiştir. Kurtuluş Mücadelesinin her safhasında Trabzon üzerine düşeni yapmış, dik durmuş ve eğilmemiştir. Trabzonlu hemşehrilerimizin bu dik duruşu, vatan ve millet sevdası, bağımsızlığına olan düşkünlüğü ilanihaye devam edecektir.
“RAHMETLE ANIYORUM”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şehrimize ilk gelişlerinin 98. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum.”