Ağıralioğlu'na, "Gururumuzsun" diye seslenen Bıyık, "Sana hakaret etmek isteyen 'it'in önde gideni, şerefsizin dik alasıdır" dedi.

ABD Başkanı Biden'in 1915 olaylarını 'soykırım' olarak lanse etmesinin ardından, HDP'den yapılan açıklama ile Biden'in soykırım iftirasına destek verilmiş ve "Türkiye (sözde) soykırımla yüzleşin" denilmişti. HDP'nin bu hadsiz çıkışını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, "Soykırım iftirası atan HDP: "Eğer soykırımla yüzleşin diye ahlâksız bir teklif yapıyorsanız; size mevcut isimleriniz değil, Antranik, Tehliryan gibi Taşnakçı isimleri yakışır Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz!" ifadeleri ile HDP'ye sert tepki göstermişti.

İYİ Parti'li Ağıralioğlu'nun bu çıkışına HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu hakaretle yanıt vermek istedi. HDP'li vekil sosyal medyada, "Yavuz it havlamış yine..." ifadelerini kullandı. Kenanoğlu yorumunu tepkiler üzerine kısa süre sonra kaldırdı. İYİ Parti'li Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise Kenanoğlu'na daha sert sözlerle haddini bildirdi. İlk olarak Twitter hesabından açıklamada bulunan Bıyık, "Genel Başkan Yardımcımız Yavuz Ağıralioğlu Başkanımız, millet düşmanlarının ayağına öylesine basmış ki, HDP'li milletvekili edepsiz karakterini ortaya koymak zorunda kalmış. Trabzon'umuzun ve partimizin Yavuz evladının sonuna kadar yanındayız. Varol Yavuz Başkan." ifadelerini kullandı. Facebook hesabından tepkisini sürdüren Başkan Bıyık, "Yavuz Başkanım, sen toplum için hep örnek bir insan oldun. Bozulan dünya düzeni ve siyasi yozlaşma içinde bozulmadan kalabilen bir kişi olarak daima var olacaksın. Sana hakaret etmek isteyen it'in önde gideni, şerefsizin dik alâsıdır. Gururumuzsun..." dedi.