Araklı ilçesine  geldiği günden beri Yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile Şehit ve Gazi ailelerine özel ilgisi ,açık kapı sistemini ilçede hayata geçiren esnafın ve vatandaşın devlet baba şefkatini gördüğü Araklı'nın fahri elçisi “Bize her yer Trabzon “diyecek kadarda Trabzon sevdalısı Araklı kaymakamı Kürşat Karaca İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun tensipleri ile Nüfusu Araklı’dan çok daha büyük Hatay'ın Payas ilçesine Kaymakam olarak ataması yapıldı.

ARAKLI PLATFORMUNDAN TEŞEKKÜR 
Araklı platformu olarak Araklı'ya büyük hizmetleri dokunan ilçe kaymakamımız Kürşat Karaca’ya  yeni görev yerinde başarılar diler Araklı’ya yaptığı güzel hizmetlerden ötürü Araklı halkı adına teşekkür ediyoruz..

OZGECMİŞİ Kürşad KARACA aslen Erzurumlu olup, 1982 yılında Feke’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, 2006 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2007-2009 yılları arası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nde Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009 yılında Eskişehir Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı . Edirne Meriç Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra bilgi ve deneyimini arttırmak ve dil eğitimini almak üzere bir yıl süre ile ABD’de Old Dominion Üniversitesi’nde öğrenim gördü. 2012 yılında 96. Dönem Kaymakamlık kursundan “Üstün Başarılı” mezun olarak sırasıyla Çankırı İli Atkaracalar Kaymakamı, Yozgat İli Yenifakılı Kaymakamı, Tunceli İli Ovacık Kaymakamı, Erzincan İli Tercan Kaymakamı olarak görev yaptı. 13.07.2020 tarihli ve 2020/362sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Trabzon İli Araklı Kaymakamı olarak atanmıştı