Araklı Belediyesi’nden Fırınlara Sıkı Denetim 

Trabzon Araklı Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince İlçe Sınırları içinde bulunan 27 Adet Ekmek Fırınında denetimi yapıldı.

Denetim sonunda, Fırınlarda Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca belirlenmiş olduğu fiyat tarifesine ve gramaja herkesin riayet ettiği ve gramajlarda herhangi bir eksiği görülmedi.

Yapılan denetimlerin hem insan sağlığı hem de vatandaşların maddi açıdan haksızlığa uğramaması için titizlikle sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Recep Çebi, “Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığı ve huzur içinde alışverişlerini yapmasını amaçlıyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor. Denetimlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımız şikayet istek ve talepleri olduğu müddetçe belediyemizi 7/24 arayabilirler. Zabıta ekiplerimiz her konuda yardımda bulunabilir.” diye konuştu.

Zabıta Müdürü Şenol Çebi yaptığı açıklamada;”Ekmek Fırınlarında yapmış olduğumuz denetimlerde Gramaj Kontrolü, iş yeri ruhsatı, fiyat tarifesi, hijyen kartı, genel temizlik, ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin olup olmadığına bakıldı. İş yeri sahiplerine özellikle ekmek gramajlarına dikkat etmeleri gerektiği belirtildi. Denetimlerde belirtilen eksikler iş yeri sahiplerine tebliğ edildi.” dedi