Toplantıların bugünkü oturumunda İmar komisyonundan gelen 4 madde oylanarak karara bağlandı.

Toplantı öncesinde İYİ Part grubu adına söz alan Burhan Bekar, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtip meclisin de kınaması gerektiğini belirtti.
Bekar şu ifadeleri kullandı: 
TBMMde menbfur bir hadise vuku buldı. Trabzo milletvekilimiz hüseyin örse yapılan bişr saldrı. Hüğseyin hocanın bu saldırı sonrasında kalbi durmuştur. Doktoların ifdadesine göre 5 dk dajha geç kalınsa daha vahim bir durum oluşabilkirdi. ÖÇlümden dönmüğştür. Bugün sabah şitibariylşe servise alınmıştır Kendiseine geçmiö olsun dleklerimizi iletiyoruz. 
Sayon vekilimiz Trabzonun sorunlarını en çok dile getiren ve nazik bir dil kullanan bşir vekileimnizdir.
Saldırıyo gerçekleşt
iren vekişl. Bıunun normal olduğunu dile getirmiştir. İnsana yapılan saldırının nbormal oldğunu belirtmişti. 
Meclis fikirleriin dile getirildiği bir yerdir. Bu konuyu kınıyoruz. Meclsiimizin de kınamasını istiyoruz.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e Hüseyin Örs'e yapılan saldırı konusunda  açıklama yaptı.
"ÖRS'E YAPILAN SALDIRIYI KINIYOUM"
Genç Meclis toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Dün TBMM'de üzücü bir ghadise gerçeklşmiştir . Kabul etmemiz mümkün değildir. Orada fikirleri çarpışması ve milli iradenin tecelli etmesi gerekir. 
Hüseyin Örs Milletvekilimizi İki kez telefon ile aradım. Durumu iyi. Biz de kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz. Ben de belediye başkanı olarak da meclisimiz olarak da kınıyoruz. Bu tarz olayların bir daha tecelli etmemesini diliyoruz.

"MİLLETVEKİLİMİZ ÖZÜR DİLEMELİYDİ"
Olayı gerçekleştiren AK Partli Milletvekili için de açıklama yapan Başkan Genç "Milletvekilimizin özür dilemeyeceği taklihsiz bir açıklamadır. Haklı haksız bakmadan böyle bir olay tezahür etmişse özür dilemek gerekir." ifadelerini kullandı.