2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Vali Yavuz’un Ders Zilini Çalmasıyla  Başladı

2018-2019 Yılı Eğitim Öğretim Yılı ve İlk Öğretim Haftası dolayısıyla Valilik Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.

Törene Vali Yücel Yavuz, il protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalar kapsamında Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Atatürk anıtına çelenk sundu.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından Valilik önündeki tören sona erdi.

Kutlamalar kapsamında Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu’nda düzenlenen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine de katılarak ilk ders zilini çaldı.

Törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinen Vali Yücel Yavuz “2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası olarak  tüm ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de kutluyoruz. Mutlu ve güzel bir başlangıç yapmak üzere bir aradayız. Hayatın olmazsa olmazı eğitimdir. Klasik olarak ‘Eğitim şart’ diye tekrarlarız. Dünya genelinde ülke genelinde ve bölgemizde eğitim tartışılır. Eğitim paydaşları olarak sorunlar karşısında çözüm yollarını hep birlikte üreteceğiz ve hayata geçireceğiz. Millet olarak özgüvenimiz tamdır. Yaşadığımız sıkıntılar ve sorunlar bellidir. Çözüm yollarının yine biz üreteceğiz, hayata geçireceğiz. Artık kişisel hesap yapmayacağız.

Anadolu’muz, dünyanın en güzel coğrafyası. Bütün medeniyetlerin beşiği olarak dünya üzerinde en önemli hedefin ülkemiz olduğunu biliyoruz. Bunun farkındayız. Artık bizde 80 milyon genç ve dinamik nüfusumuzla geçmişteki tarihi, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir anlayış ve milli birlik ve beraberliğimizle hedefimizi belirledik. Üretim modelimizi değiştirdik. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın riyasetinde 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacağız. 2053 ve 2071 yıllarını da  hedefimize koyduk.  Artık biz dünyaya adaleti ,iyiliği, güzelliği  veren bir millet olarak manevi değerlerimizi ön planda tutuyoruz, milli değerlerimize sahip çıkıyoruz. Öz değer ve güvenimizi pekiştirdik. Milli ve yerli olan değerlerimizi öne çıkaracağız. Şu anda buradaki evlatlarımız gibi ülkemiz genelinde 18 milyon evladımız ülkemizin geleceğine imza atmaya hazırlar. Civar ülkelerden gelen Suriyeli, Afganistanlı misafirlerimizin evlatları da bizim eğitim sistemimize dahil oluyorlar. Onlara da ülke olarak kucağımızı açıyoruz.  Biz, hepbirlikte Türkiye’yiz. Hep birlikte geleceğe güvenle bakıyoruz. 2018-2019 yılından ümitliyiz. Hayırlı uğurlu olsun. Herkese başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu’ndaki derse girerek öğrencilerle sohbet edip onlara başarılar diledi.