“15 Temmuz ve Milli İrade “paneline yoğun ilgi 
 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com 

Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde Vali Yücel Yavuz’un katılımıyla  “15 Temmuz ve Milli İrade “paneli düzenlendi.
 
Panelde 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlara değinen Vali Yücel Yavuz   “Dünya Demokrasi tarihinde ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde  belki de en sinsice bir kalkışmanın, kendisini bedenini ve ruhunu kiraya vermiş bazı kişilerin devlet yönetimini ele geçirmeye çalıştığı hain ve kahpe bir girişimi, tarihe şan ve şerefle adını yazdıran Türk Milletinin şanlı direnişiyle püskürtülmesinin yıldönümü .  15 Temmuz 2016 da başta Ankara ve İstanbul omak üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 Temmuz dabe girişimi önlenmiştir. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında milletimiz dünyaya istiklalimiz , bağımsızlığımız ve adalet için canımızı feda etmeye her zaman hazır olduğunu söyledi. Başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımızın Milletvekillerimizin ve birebir tüm vatandaşımızın dik duruşunun ,ferasetinin, dirayetiyle püskürtülmüştür. Milletimiz 15 Temmuz’daki hain kalkışmayı feraseti ve dik duruşuyla bertaraf edip üzerinde oynanan oyunları bozdu. 35 yıldır bölücü terör örgütüyle savaşan bu  millet kendi manevi ve öz değerleriyle oynayan ve bunu kullanarak sinsi bir yapılanma oluşturan  FETÖ terörö örgütünün gerçek yüzünü de görme fırsatı buldu.
 
15 Temmuz’da   250 sivil şehidimiz, 2150 gazimiz var. Bu millet büyük bir sıkıntı yaşadı. Ama bunlar tekrar yaşanmaması için gerekli hukuki, idari,sosyal ve kültürel açıdan ne yapılması gerekiyorsa bunu yapmak için bir zemin oluştu. Bu nedenle 15 Temmuz’u Unutmadık Unutmayacağız diyerek çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Etkinliklere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu güzel organizasyonu düzenleyen rektörümüze ve hocalarımıza da teşekkür ediyorum. ”  dedi.
 
Necati Kurçenli’nin yönettiği panelde Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu , Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve Doç. Dr. Mehmet Şahin konuşmacı olarak yer aldı.