TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Türk Cumhuriyetlerini kardeşimiz olarak görüyor ve güçlü bağlar kurmak istiyoruz” dedi.

ÖZBEKİSTAN’DAKİ İŞ FIRSATLARI ANLATILDI

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov ve Başkâtip Hurşid Rahmanov, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. MÜSİAD Trabzon Şubesi yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, ülkesindeki yatırım olanaklarını anlatan Maşrab Mamirov, “İki ülke arasındaki potansiyeli biliyoruz ve işbirliğini geliştirme arzusundayız. Özellikle inşaat sektörü ve enerji sektörü ülkemizde hızla gelişiyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili, rüzgâr ve güneş santralleri konusunda ilerlemek istiyoruz. Bu konularda yatırımcılar arıyoruz. Stratejik projelere önemli devlet destekleri de sağlıyoruz. Ülkemizde gelişmemiş ve gelişmekte olan sektörler çok fazla. Bu durum da önemli fırsatları ortaya çıkarıyor. İnşaat ve enerjinin yanı sıra gıda, tarımsal ürünler, seracılık, mobilya gibi sektörlerde yatırım yapılabilir” dedi.

Mamirov, Türkiye Cumhuriyetini bir ‘abi’ olarak görüp, iş ortamının iyileştirilmesi için her konuda destek aldıklarını da sözlerine ekleyerek, TTSO üyesi iş insanlarını da Özbekistan’daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye davet etti.

ÇELEBİ: TÜRK CUMHURİYETLERİ KARDEŞİMİZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Türk Cumhuriyetlerini kardeş olarak gördüklerini ve güçlü bağlar kurmak istediklerini belirterek, “Özbekistan da önemli iş fırsatlarının yer aldığı bir ülke. Özbekistan’ı Türk iş insanları heyeti olarak ziyaret etmeyi isteriz. Ticari ve kültürel bağlarımızı güçlendirmek en büyük arzumuzdur” dedi. Başkan Çelebi, konuk müsteşara ziyaretin anısına plaket takdim etti.