Kuzey Geri Dönüşüm Tesisleri açıldı
Kuzey Geri Dönüşüm Tesisleri'nin açılışına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, atıkların tekrar işlenerek ekonomiye kazandırılmasında geri dönüşüm tesislerinin çok büyük öneminin olduğunu söyledi.
"EKONOMİYE GÜVENİN GÖSTERGESİ"
Ekonomik dalgalanmanın yaşandığı bugünlerde tesisin açılmasının Türk ekonomisinin makro dengelerine olan güvenin göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Güzel bir tesisin şehrimize kazandırılmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Söze şöyle başlamak isabetli olur. Biz şu anda atık toplayan bir hurda tesisinde miyiz yoksa ekonomik değer üreten bir sanayi tesisinde miyiz. Biz şu anda sanayi tesisindeyiz değil mi, öyle başlamak lazım. Maalesef toplumumuzda şöyle bir algı var. Konu çöp olduğu için çöpün gittiği tesislere kötü bir bakış bir var. Müdürümüz burada ifade ettiler biz şu anda bir sanayi tesisindeyiz. Bir yandan istihdam için zorluyoruz tesislerimizi bir yandan da bu tesislerin açılmasıyla birlikte istihdam sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz. Şu geçtiğimiz ekonomik dalgalanma dönemine baktığımızda da bu aşama itibarıyla cesaretle bu adımı atan işletme sahiplerini de kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu işler cesaret ister, kolay işler değil yatırım yapmak. İşletme sahiplerimiz de hükümetimizin, devletimizin, ekonomimizin makro ekonomik dengelerine, istikrarına güvenerek bu adımı atıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu tesis birçok yönüyle bizi ilgilendiriyor." diye konuştu.
"TEMİZLİK İMANIN YARISIDIR"
Trabzon'da ilk kez yönetim planı yapan ve bunu onaylatan belediye olduklarını belirten Başkan Genç, "Büyük bir gururla ifade etmeliyim ki, Trabzon'daki bütün ilçelerimizin sathında ilk kez yönetim planını yapan ve bunu onaylatan belediye, Ortahisar Belediyemizdir. Bu da çok önemli bizim için. Biz şu anlayışla başladık. Biz işe "Temizlik imanın yarısıdır" inancının bize yüklediği sorumluluk ve yönetim anlayışıyla başladık. Niye Avrupa'nın şehirleri benimkinden daha temiz olacak? Neden ben o şehirlere gıpta ile bakacağım. Biz bunun gereğini de yapmaya gayret ediyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak 425'in üzerinde mesai arkadaşımızla birlikte çevremizi temiz tutmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken toplanan atıkların ekonomimize tekrar kazandırılmasında bu tesislerimiz çok önemlidir. Benim de dileğim sayılarının artmasıdır. Bundan şehrimiz adına mutluluk duyarız. Hem yüzyıllarca tabiatta yok olması için süre geçmesi gereken atıklar burada bertaraf edilerek tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İstihdama dönük olarak da mutluluk duyarız. Bu anlayışın şehrimizde oturması da çok önemlidir. Bilakis Çamburnu Katı Atık Tesisleri'ndeki alanın dolması, yeni alternatif arayışların olması... Bir taraftan da bu çalışmaları bir ahenk içerisinde Sayın Valimizin de talimatlarıyla yürüten Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz çalışmalarıyla daha güzel neticeler alacağız. Buna da yürekten inanıyorum. Tesisimiz şehrimize ve işletme sahiplerine hayırlı olsun. Bol bereketli kazançlar nasip etsin. İnşallah bu tesisimizin diğer ilçelerimize de yayılır." ifadelerine yer verdi.