Trabzon Hasır takısının dev üreticisi Karaltın, Trabzon, Bursa ve İstanbul’dan sonra Kapalıçaşı’da yeni şubesini açıyor. Yatırımlarını her geçen gün hız kesmeden sürdüren ve merkezi  Trabzon’da bulunan Karaltın, altın sektörünün yoğun olduğu tarihi Kapalıçarşı Şakir Efendi Sokak’ta İstanbul’daki ikinci şubesini açmaya hazırlanıyor. Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara “Şeref Efendi Sokak adeta takıların podyumu oluyor. Burada her gün bir fuar günü. Bu güzel caddeye en yeni tasarımlarımızla ekstra güzellik katacağız. Şeref Han’dan Şeref Efendi Sokakta iş yerimizi yakın zaman halkımızın hizmetine açıyoruz” dedi.


SEKTÖRÜN KALBİ KAPALIÇARŞI
Kara, “Sektörümüzün kalbinin attığını önemli noktalardan biri olarak kabul edilen Şeref Efendi Sokak; her yıl çok sayıda yeni markaya ev sahipliği yapıyor. İster Anadolu’dan ister yurtdışından gelen kuyumcular; bu önemli sokağa uğramadan, vitrinlere göz atmadan alışverişlerini tamamlamıyorlar. Şeref Efendi Sokağın son katılımcılarından birisi de bu yıl itibariyle 20 yılını geride bırakan, Trabzon hasır takısının önde gelen üreticilerinden biri olan Karaltın oluyor. KARALTIN; Şeref Efendi Sokak’ta defterdarlık binasının hemen karşısında, köşe başında ay sonunda, yeni adresinde misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Onlarca markanın buluştuğu Şeref Efendi Sokak; Çemberlitaş semtinin önemli kuyum noktalarından birisi oluyor. İstanbul’da yaklaşık 15 yıldır mağazası bulunan, Bursa’da toptan satış mağazasına sahip olan ve İstanbul’a ilk gelen Anadolu markalarından biri olan Karaltın; kuruluşunun 20’inci yılında Şeref Efendi Sokak’tan çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.
YENİ VE ÖZEL TASARIMLAR
Cevat Kara; 365 gün bir fuar alanı gibi olan bu önemli sokakta, sektörün önde gelen markalarının toptan satış mağazalarının bulunduğunu belirterek; “Burada tatlı bir rekabet var. Rekabetin olduğu ortamda kalite çıtası da artıyor. Markamız bünyesinde 14 ayar ve 22 ayar Trabzon hasırı , çerçeveli takılar ve kazzeler öne çıkıyor. Yeni adresimizde daha fazla farklı takı gruplarına da Karaltın kalitesini yansıtacağız” ifadelerine yer verdi. Mesleğinde 27 yılı geride bırakan Cevat Kara önderliğinde hem Trabzon’da hem de İstanbul Kuyumcukent’te üretim yapan Karaltın; yeni mağazasına özel çok sayıda yeni tasarımını da ilk kez sektör mensuplarının bilgisine sunacak. Farklı takı gruplarına da yavaş yavaş giriş yapan deneyimli marka; Şeref Efendi Sokağın etkin konumuyla daha fazla ihracat yapma konusunda etkin atılımlar yapmayı da planlıyor.