Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni  Ramada Otel’de yapıldı.

 
 Trabzon İhracatçıları ödüllendirildi! Bakan Muş, 'Trabzon’un ilk 20 ilde olması büyük başarı'

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla yapılan törenin açılış konuşmasını DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan yaptı. 
 

GÜRDOĞAN: TRABZON’DAN 131 ÜLKEYE İHRACAT
Konuşmasında Trabzon’un ihracat rakamları ile ilgili bilgi veren Gürdoğan, Trabzon ilimizden 131 ülke ve dünyanın tüm kıtalarına ihracat yapılmaktadır.
Kalitede markalı ürün üreten ve ihracat eden firmalarımız Trabzon’un gurur kaynağı olmuştur. TRabzon’un ihracat performansı her yıl daha da artmaktadır. 
Ödül vereceğimiz firmalarımız zoru başararak, 20 yıldır Trabzon’dan ihracat yapmakta ve ilin ihracatına katkı sağlamaktadır. 
Aslında Trabzon’un tüm ihracatçıları ödüle layıktır. Bu zor coğrafyada şehrini terk etmeden, ihracata katkı sağlayan tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi. 

GÜLTEPE: TÜRKİYE’Yİ İLK 10 İHRACATÇI… 
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise, “İlimiz 27 sektörün tamamında ihracat gerçekleştiriyor. Bu başarının mimarları Trabzon’a Karadeniz’e, Türkiye’ye değer katan ihracatçılarımız bugün bizlerle beraber. 
Yeni dönemde vizyonumuz Türkiye’yi ilk 10 ihracatçı ülke arasına koymak. Bu nedenle Trabzon’da ki ihracatçılarımızdan bizlerin beklentileri de biraz fazla. TİM olarak siz değerli ihracatçılarımız yanında olacağız ve destekleyeceğiz. Ödül alsın, almasın bölgemize değer katan tüm ihracatçılarımızı kutluyorum” diye konuştu.

TRABZON İHRACATINA SADECE… 
Törende son olarak Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuştu. Bakan Muş, özetle şu ifadeleri kullandı: 

''Sabahleyin Trabzon'da eylül ayı ihracat rakamlarımızı açıkladık ve şimdiye kadar ki en yüksek eylül ayı ihracat rakamlarına ulaştığımızı kamuoyuyla paylaştık. Trabzon ihracat olarak sadece mal ihracatı olarak bakmamız eksik. Sabah Büyükşehir Belediye Başkanımızın da söylediği turizm ve buna ilave olarak hizmet ihracatıyla değerlendirilmesi gereken bir il olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü sanayinin gelişebilmesi için hepinizin malumu arazi ya da sanayileşmenin, fabrikaların kurulabileceği, altyapının yapılabileceği coğrafyanın da müsait, uygun olması lazım. Trabzon, dağ ve deniz arasında sıkışmış ve bu zor coğrafyada şehirleşme adına büyük başarılar ortaya koymuş bir şehir fakat tabi burada sanayileşmenin o büyük alanı oluşturmak maalesef mümkünü yok.

TRABZON İHRACATINA KATKI YAPAN İLK 10 FİRMA

Ferrore Fındık İthalat ve Ticaret A.Ş.’den Serra Üner, 
Lider Şirketler Grubu’ndan Saadettin Altuntaş, 
Arslan  Tarım Ürünleri San. İhr. Ve İth. A.Ş.’den Mustafa Arslantürk, 
Kalyoncu Şirketler Grubundan Saffet Kalyoncu, 
Hekimoğlu Döküm Sanayi Nakliyat ve Ticaret A.Ş.’den Semih Hekimoğlu, 
Cirav Gıda Sanayi İnşaat Dış Ticaret Ltd. Şti’den Mehmet Cirav, 
Tisaş Trabzon Silah Sanayi A.Ş.Ahmet Alemdaroğlu, 
As StarŞirketler Grubu Mustafa Çolak, 
Politek İnşaat Ambalaj Gıda ve Ürünleri Sanayi ve Tic. AŞ.den Recep Denizer, 
Koptur Şirketler Grubu’ndan Mehmet Kobya oldu.

CELİL HEKİMOĞLU

Dünyanın tüm yollarında Trabzondan bir parça diye başladığımız yolculuğu baba-oğul taçlandırdık
@SemihHekimoglu 
@melihhekimoglu