FAİZ ORANI 7.5 OLARAK BELİRLENDİ
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığı görevini de yürüten TESOB Başkanı Metin Kara, TESKOMB tarafından yeni desteklerle ilgili genelgenin yayınlandığını belirterek, “11 Ekim 2022 tarihinden itibaren yapılacak kredi kullanımlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin oranlarında ve limitlerinde değişikliğe gidilmiştir. Buna göre işletme ve yatırım kredilerinde faiz oranı yüzde 15’e düşürülmüş ve esnaf ve sanatkârın yüzde 50 Hazine desteğiyle beraber ödeyeceği faiz oranı yüzde 7.5 olarak belirlenmiştir” dedi.
 
“ORTAKLARIMIZ İÇİN İŞLETME KREDİSİ ÜST LİMİTİ 500 BİN, YATIRIM KREDİSİ ÜST LİMİTİ 1.5 MİLYON LİRAYA YÜKSELTİLDİ”
 
Başkan Kara, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2. Grup Kooperatif olduğunu belirterek, ortaklar için işletme kredisi üst limitinin 500 bin liraya, İşyeri Edindirme ve Taşıt Edindirme kredilerinden oluşan Yatırım Kredisinin üst limitinin de 1 milyon 500 bin liraya yükseltildiğini vurguladı. Kara, Trabzon’un ilçelerindeki kooperatiflerin de gruplarına göre kredi limitlerinin artırıldığını söyledi. Buna göre, 1 ve 2. Grup kooperatiflerin kredi limiti 500 bin, 3 ve 4. Grup kooperatiflerin kredi limiti 400 bin, 5. Grup kooperatiflerin kredi limiti 325 bin, 6 ve 7. Grup kooperatiflerin kredi limiti ise 300 bin liraya yükseltildi.
 
TESOB Başkanı Metin Kara, “Ayrıca Halkbank’ tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkânı getirilmiştir. Bu imkân Kredi ve Kefalet Kooperatifinden kredi kullanıp takibe düşen esnaf ve sanatkârlarımızı kapsamamaktadır” dedi.
 
 
“DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 
TESOB Başkanı Metin Kara, tüm dünyayı etkileyen Covid – 19 salgını ve ardından ortaya çıkan Rusya – Ukrayna savaşının neden olduğu zorlu sürecin en çok esnaf ve sanatkarları etkilediğini belirterek, “Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımız, açıkladıkları destek paketleriyle adeta esnaf ve sanatkarımıza can suyu vermişlerdir. Yeni paketin de camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu kredilerle üyelerimiz işlerini büyütecek, üretime, istihdama, ekonomiye katkı sağlamayı sürdürecek” ifadesini kullandı.