Malkoç sabah kahvaltsını Başkanlığını Bülent Cumur’un yaptığı Paris Trabzonlular Derneğinde yaptı. Öğleden sonra ise Fransa’daki Türk STK temsilcileri ile büyükelçilikte buluştu ve onları dinledi, hakların nasıl arayacaklarının yolunu gösterdi.


Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kamu Başdenetçisi ve Ombudsmanı Av. Şeref Malkoç Paris’te. Dün sabah kahvlatısını Paris Trabzon Kültür Derneği başkanı Bülent Cumur ve yönetiminin konuğu olarak dernekte yapan Cumur, Malkoç ve heyeti ile Trabzon ve Trabzonspor değerlendirmesi yaptı ve kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Malkoç, daha sonra Büyükelçilikte Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Paris Büyükelçisi ve Başkonsolosun da bulunduğu masada  Türk STK’larının başkanları ve yöneticileri ile buluştu. Fransa’da yaşayan Türklerin haklarını nerelerde hangi kurumlarda nasıl arayabilirler, Fransa Ombudsmanlığına nasıl başvurabilirler, hak arama kültürü nasıl yerleşebilir, Gençlerin okuma yazma oranının yükselmesi konusunda neler yapılabilir, yol gösterdi. Ayrıca katılanlara broşür dağıtıldı. 
İkincisi yapılan bu organizasyon Adalet Bakanlığı, AB Projesi İdari Yargının Güçlendirilmesi projesi kapsamında gerçkeleştirildi. Malkoç daha sonra Fransa Ombudsmanı ile de görüştü ve ayrımcılıklar ve camilerin kapatılması konusunda atılan adımlara karşı durmasını istedi.
 R: Malkoç, Büyükeçlilik binasında STK temsilcilerini dinledi.