Vakfıkebir Ekmeği Coğrafi İşareti Aldı 

 Haber:Ömer Altıntaş. www.trabzonhaber24:çöm 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında Vakfıkebir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan 7. Ekmek Festivali ile ilgili Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde açıklamalarda bulundu. 
Yapılacak olan festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta “Vakfıkebir’de ekmek bir kültür… Bu festival için yoğun hazırlıklar yaptık. Programı doldurduk. inşallah bu tür festivaller vatandaşlarımızın bir araya gelmeleri hasret gidermeleri için bir yol olarak görünüyor. Vakfıkebir ekmeği dünyaca bilinmiş güzel bir ekmek, coğrafi işaretini almak için çalışmalar içerisindeyiz. Aldıktan sonra korumaya devam edeceğiz. Kültürümüzü sanatımızı ekmeğimizi bölgemizin güzelliği olan tereyağımızı tanıtmak adına önemli bir festival olarak.” dedi
COĞRAFİ İŞARET ALIYOR!
Kaymakam Yakuta’nın ardından festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise “2003  yılında ilki yapılan ve 2007 yılına kadar devam eden festival kesintiye uğrandı. Vatandaşlarımız tarafından sık sık festival yapılacak mı sorusuna karşılaşıyorduk. Diyarbakır Suruç’taki terör saldırısından sonra festivali ertelemek zorunda kaldık. ondan sonra FETÖ’nün bir kalkışması oldu ondan gerçekleştiremedik. Vakfıkebir ekmeği ile ulusal çapta ünlü olmuş  bir ekmek. Vakfıkebir Belediye Başkanıyım dediğimde aa ekmeğiyle ünlü ilçenin belediye başkanısınız diyorlar. Çok sıkıştı hazırlıklar. Biz hazırlıklara başladığımızda erken seçim yoktu. Biz dikkatimizi seçimlere verdik. Seçimden sonrada çalışmalara kaldık. Vatandaşımızın bu festivalde en çok ilgilendiği konser kısmı… Biz bu kültür ve sanat konusunda istediğimiz gibi altını dolduramadık. Ama konserlele birlikte insanların dikkatiniz çekmek istiyoruz. Hem Vakfıkebir’i ekmeğiyle tanıtmak, biz ekmek israfınada dikkat çekmek istiyoruz. Vakfıkebir ekmeği büyüklüğü açısından ve saklaması konusunda süresi uzun… Israf konusunda insanları bilinçlendirmek istiyoruz. Bizler uzun yıllar konuşuldu, son dönemde cumhurbaşkanımızın üstüne vurarak söylediği bu yerel ürünlere coğrafi işaret alınması konusunda Vakfıkebir ekmeği ile coğrafi işaretini alıyoruz. 3 Ağustos itibariyle coğrafi işareti alıyoruz. Biz coğrafi işareti alırkende adını ne yapacağız diye tartışmalar yaptık, bunun Trabzon Ekmeği veya Vakfıkebir Ekmeği tartışması yaparak bunun doğum yere olan Vakfıkebir Ekmeği olan bölgeye buradan yayılmış olan, dolayısıyla buda Trabzon’daki yerel ürünlerden işaret noktasında iyi bir iş oldu. Denetleme yapabileceğiz..”
KARNAVAL HAVASINDA OLACAK
Balta “Uluslararası boyuta taşıtmak istiyoruz. Bu noktada en kısa sürede girişimlerimizi başlatacağız. Ekmekle ilgili sunumumuz olacak. Vatandaşımızın festival derken şehrin kaynaşması noktasında etkinlikler düzenleyeceğiz. Plaj voleybolu, masa tenisi vs vs. etkinlikler düzenleyeceğiz… Karnaval havasında bir festival olacak.. Biz sadece eğlence kısmına odaklı değiliz… Ekmek marka ve Vakfıkebir’in tanıtımına yönelik çalışmalarını yapmak istiyoruz…” diye konuştu.
ZAM VAR MI?
Ekmeğe zam olup olamayacağı konusundada konuşan Balta “Bizde ekmeğe zam yok. Ülkenin gündeminde çok tartışıldı. Çok şükür Vakfıkebir’de ekmeğe zam yok. Ekmek noktasında bütçesindeki yerini azaltmak istiyorsanız Vakfıbekir ekmeğini öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.
5 Ağustos 22.00’de İrem Derici konseri ile kapanışı yapacak olan festivalede katılacak olan sanatçılar ise şöyle;
Fatma Şentürk
Onay Şahin
Adnan Yılmaz
Bizim Gönül
Buğrahan Denizoğlu
Yasemin Yıldız
Ferhat Sağlam 
Serkan Aydın
Zeynep Başkan
Sinan Yılmaz
Sultan Bekçi
Herem