Trabzon ve Rize'nin Çöpü Araklı'ya Depolanacak 

Haber: Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bugün Tarihi bir karar imza attı. Büyükşehir Belediye Meclisi Seyfullah Kınalı Başkanlığında toplandı. Bugün alınan karar ile Trabzon ve Rize'nin Çöp'ü Sürmene'den sonra Araklı'ya depolanmasına karar verildi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Meclis Üyeleri Mehmet Öztürk,Kenan Bağçiçek ,Hüseyin Kalaycı ve MHP Şalpazarı Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Kaya oylamada Araklı Çöp Depolama tesisine ret verirken diğer meclis üyeleri evet verdi. 

Meclis Başkanı Seyfullah Kınalı Araklı'ya yapılacak Çöp Tesisinin Sürmene'deki gibi vahşi depolama olmayacağını modern tesis kurulacağını çöpün altın olduğu bir dönemde olduklarını artık çöpten Enerji üretileceğini, söyledi. 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi; Halkımızla birlikte Araklı Turup'ta Çöp Depolamaya karşı çıktık bunu başardık ,Çimento Fabrikasının  taşocağının olduğu alana bize kokusuz modern tesis kurulacağını söyleyerek ikna ettiler inşallah dedikleri gibi olacaktır yoksa yine karşılarında bizi bulurlar dedi. 

Meclis Üyesi Mehmet Öztürk ise ,çöp tesisi yararlı birşey olsaydı unutmayın bunu ne araklı'ya nede Sürmene'ye yedirmezdiler. Öztürk Meclis Başkanı Seyfullah Kınalı'yada seslenerek Sayın Kınalı Unutmaki sende bir Araklılısın bu tesis eğer dediğin gibi Modern kokusuz tesis değilse Araklı'ya bunu reva görme dedi. 

İsmail Hakkı Küçükali ise ,Araklı'ya kurulacak Çöp tesisinin Modern enerji üretim tesisi olduğunu bilmesem bende hayır verirdim ama inanıyorum ki Araklı'ya modern bir Çöp tesisi kurarak örnek olacaktır.