RAMAZAN GÜNÜ 190 AİLE İŞSİZ KALDI 
www.trabzonhaber24.com 

Trabzon’da yaşanan olay, ‘ramazan günü bu yapılır mı?’ dedirtti.

Akçaabat’ta yaklaşık 4 yıl önce yapılan bir ihale ile Akçaabat Belediyesi tarafından yıllık 20 bin lira sembolik bir rakamla kiraya verilen eski Tekel binalarındaki tekstil fabrikası, işletmecinin zarar ettiği gerekçesiyle kapandı.

GECE BOŞALTILDI

İlgili firma Tekel eski binalarında bulunan tekstil malzemelerini bir gecede kamyonlarla başka bir bölgeye taşıdığı ortaya çıktı. Fabrikada taşınamayacak büyüklükte makinelerin kaldığı öğrenilirken, yerinde inceleme yaptığımız binada güvenlik görevlisi dahil hiç kimsenin bulunmadığı görüldü.

3 AYDIR MAAŞ ÖDEMİYORDU

İhaleyi alan ve tekstil fabrikasını hayata geçiren Korlus İnş.Tur. İnş Tek. Ve San. Şirketi, İşkur vasıtasıyla yaklaşık 200 işçi çalıştırıyordu. Sürekli maaş ödememe ve işten çıkarma gibi haberlerin sıkça duyulduğu fabrika son olarak 3 aydır çalışmalarına maaş ödemediği de öğrenildi.

ÇALIŞANLAR NOTERDEN İHTARNAME ÇEKTİ

Öte yandan 3 ay maaşa alamayan çalışanlar noter kanalıyla işverene ihtar çekti ve işe gitmeme kararı aldı.

YILLI 31 BİN LİRA SEMBOLİK KİRA VERİYORDU

Akçaabat’ın en önemli caddesi İnönü ve Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 2 bin 340 metrekare alan üzerine kurulu Tekel eski binası 6 kattan olunurken, her katında ise 1050 metrekare kapalı alan mevcut.

BAŞKAN TÜRKMEN “HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK”

Konuyla ilgili Aa muhabirine açıklamalarda bulunan Akçaabat belediye başkanı Şefik Türkmen, ilgili firmanın ihale şartlarını yerine getirmediğini ve ihalenin feshi için gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti. Türkmen “Biz burayı Akçaabat’ta bir istihdam sağlaması için sembolik bir rakamla kiraya verdik. İhale şartnamemizde binanın üst kısmında turistik otel, altı kısımlarında ise üretim yapma şartımız ve belli sayıda işçi istihdam etme şartı vardı. İhaleyi alan firma üretim için bir çalışma yaptı ve Akçaabat’ta belli sayıda insanımızı burada istihdam etti. Ancak otel kısmını bir türlü faaliyete geçiremedi. Buna rağmen burada çalışan, evine ekmek parası götüren insanları düşünerek idare etmeye çalıştık. Son birkaç aydırda çalışanlarına maaş vermediğini duyduk. Son olarak işçilerin noter kanalıyla firmaya ihtar çektiklerini ve fabrikada üretimin durduğunu tespit ettik. Ayrıca firma görevlilerin götürebildikleri tekstil malzemelerini buradan taşıdıklarını tespit ettik” dedi.

İHALE İPTAL SÜRECİNE GİRDİ

Başkan Türkmen, ihale şartnamesinin yerine getirilmediğini tespit ettiklerini ve hukuki sürecinin başlatıldığını da ifade etti.