Ordu’da pazar günü KPSS’ye giren 23 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kız, sınav heyecanına yenik düştü. Kalp krizi geçiren genç kız, 4 gün yaşam mücadelesi verdiği yoğun bakımda hayatını kaybetti.
 
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. Sınıf öğrencisi olan Ezgi Öztürk, 27 Nisan 2014 Pazar günü ODÜ Morfoloji binasında KPSS’ye girdi. Henüz sınav başlamadan heyecana dayanamayan genç kız kalp krizi geçirdi. 112 Acil Servis ekibinin gelmesiyle birlikte ilk müdahalesi yapılan genç kız özel bir hastanenin Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırıldı. 4 gün boyunca yaşam mücadelesi veren genç kız dün akşam vefat etti.
 
Ezgi Öztürk, Akyazı Camisi’nde kılınan cenaze namazına Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, üniversite öğrencileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
 
Ezgi Öztürk ile amca çocukları olan Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol Öztürk, “Yeğenimin kalbinde problem vardı. O gün sınav heyecanı ile kalp krizi geçirmiş. 48 saat yoğun bakımdaydı. Kendisini kaybettik, çok üzgünüm” dedi.