Düzce'nin Akçakoca ilçesinde müziğe ve spora yatkınlığı ile çevresindekiler tarafından "Muhteşem Hoca" olarak adlandırılan imam Nahit Açıksöz, yaz kursunda çocuklara yönelik sanatsal ve sportif faaliyetlerle Kur'an-ı Kerim eğitimini eğlenceli hale getiriyor.

Akçakoca ilçesine bağlı Döngelli köyünde imamlık yapan Açıksöz, yaşları 4 ila 15 arasında değişen çocukların yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim öğrenmek için geldikleri camide ilgilerini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Arapça harflerin akılda kalması için de farklı bir yöntem geliştiren Açıkgöz, teneffüslerde bendir, ney ve org eşliğinde çocuklarla ilahi seslendiriyor, bisiklet turu, tekvando, badminton, su yarışları, köşe kapmaca gibi etkinlikleriyle çocukları eğlendiriyor.

- "Normalden 1 saat fazla ders işliyoruz"

Nahit Açıksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz tatilinde camiye gelen çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Açıksöz, yaz kursunun önemli olduğunu belirterek, "Çocukların bundan sonraki hayatlarında kullanacakları dini bilgileri, altyapıyı alabilmesi için yaz kursları çok önemli. Çocuklarımızı burada tutabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Özellikle onların yaşına inecek şekildeki oyun ve çeşitli etkinliklerle her türlü çalışmayı burada yapıyorum. Çizgi oyunlarından tekvandoya, su oyunlarından mezarlık ziyaretlerine kadar etkinliklerimiz oluyor." diye konuştu.

Kursa katılan çocukların öğrenmeye meraklı olduğunu dile getiren Açıksöz, "Burada çocukların aradığı her şey var. Normalden 1 saatten daha fazla ders işliyoruz. Bu kadar etkinlik olduğu için 1 saatten daha fazla burada oluyoruz. Çocuklarımız saat 10.00'da burada oluyor, bazıları oyun var diye saat 08.00'de geliyor. Ben daha uyanmadan çocuklar cami önünde oluyor, çocukların sesiyle uyanıyorum." ifadelerini kullandı.

Açıksöz, bu yıl kursa yoğun katılım olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bu yıl kursa gelen yaklaşık 80 çocuğumuz var. Bu köyün haricinde dışarıdan buraya çocuğunu getirenler de var. Derslerde önceliğimiz Kur'an-ı Kerim. Sonrasında diğer dini bilgileri de hafıza teknikleriyle işliyoruz. Çok öğrenci olduğu için dersler de eğlenceli geçiyor. Ezber ödevi olan çocuklar teneffüslerde derslerini veriyor çoğu zaman, oyunlar devam ederken bir yandan da ezberleri alıyorum."

- "Kur'an-ı Kerim'i çocuklarımıza sevdirerek öğretiyor"

Kur'an kursuna kızı Azra'yı gönderen Elif Aydın, Nahit Açıksöz'ün her zaman gelişime hazır bir imam olduğunu söyledi.

Aydın, çocukların da kendilerinin de kurstaki etkinliklerden memnun olduğunu vurgulayarak, "Hocamızın verdiği hizmetten çok memnunuz. Hocamız, Kur'an-ı Kerim'i çocuklarımıza sevdirerek öğretiyor. Zorunlu olarak değil, eğlenceli olarak çocuklarımız dinimizi öğreniyor. Ben de memnuniyetle kızımı buraya gönderiyorum. Kızım burada olmayı çok seviyor, eminim diğer çocuklar da öyledir. Çocuklarımız buraya severek geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

DÜZCE (AA) - Tayyip Hoşbaş

Kaynak: aa