KIŞLIKLARI ÇIKARTIN SOĞUK HAVA KABUSU GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardı ardına yaptığı soğuk hava dalgası ve kar uyarıları sonrasında dün etkisini göstermeye başlayan kar yağışı yurt geneline bugünden itibaren yayılmaya başlayacak. Soğuklarla birlikte gelen kar yağışının haftasonuna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.


3 GÜN DİKKAT!

Meteorolojiye göre pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.


KAR BU AKŞAMDAN İTİBAREN İSTANBUL'DA

İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüşeceği, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

İZMİR'E DE AKŞAM KAR GELİYOR

İzmir'de ise bu akşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL

Kar yağışının etkisini göstermeye başladığı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM'DA DA TATİL

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

BİR TATİL HABERİ DE KARS'TAN

Yaklaşık 20 gündür bahar havasının etkili olduğu Kars, soğuk havayla beraber gelen karla tekrar beyaza büründü. Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi.