Samsun’da İcra Müdürlüğü, bir şahsın hesabına bin lira yerine yanlışlıkla 100 bin lira yatırdı. Hesabına bakınca 100 bin liraya gören emekli imam, parayı çekerek İcra Müdürlüğüne teslim etti.

Emekli din görevlisi 55 yaşındaki Mustafa Tozal, telefonuna gelen mesajda hesabına para yatırıldığını öğrendi. Maaşından kesilen bin lira olduğunu anlayan Tozal, parayı çekmek için banka şubesine gitti. Kendisine sıra geldiğinde banka görevlisi Tozal’a, hesabında 100 bin lira olduğunu söyledi. Bu durum karşısında şaşkına dönen emekli din görevlisi, banka görevlilerine paranın kendisine ait olmadığını belirtti. Banka görevlileri ise 100 bin liranın İcra Müdürlüğünden yatırıldığını söylemesi üzerine durum ortaya çıktı.

Daha önce maaşından kesinti olan din görevlisinin hesabına bin lira yerine, 8. İcra Müdürlüğü görevlisi yanlışlıkla 100 bin lira yatırdı. Bankadan paraları çeken emekli din görevlisi, durumu polise bildirdi. Polis ekiplerinin gelmesi ile birlikte Mustafa Tozal, parayı teslim etmek için 8. İcra Müdürlüğü’ne gitti.

İCRA GÖREVLİSİ ŞOKE OLDU

Polis eşliğinde icra müdürlüğüne gelen Tozal, “Para fazla geldi. Bin lira yerine 100 bin lira geldi” diyerek görevli memura poşet içindeki 100 bin liraya uzattı. Görevli bayan bu durum karşısında şoke oldu. Şahsın, 100 bin liradan bin lirasını istemesi görevli bayan, “Ben parayı tutamam, alamam. Bize yasak. Parayla işimiz olmaz. Bizim arkadaşı görevlendireyim, bankaya yatırın” diyerek kurumun banka hesabına yatırılmasını istedi. Bunun üzerine icradaki bir görevli ile Mustafa Tozal, 100 bin lirayı Samsun Adliye Sarayı’ndaki bir banka şubesine yatırdı.

Yaşadığı olayı anlatan Mustafa Tozal, “Maaşımdan yanlışlıkla bin lira kesilmişti. İcra müdürlüğü paranın yatırıldığına dair mesaj attı. Bankaya gittiğimde hesabıma 100 bin lira yatırıldığını öğrendim. Parayı çekerek polisler ile birlikte icra müdürlüğüne getirdim. Her vatandaşın yapması gereken kutsal bir görevi yerine getirmiş oldum” dedi.