Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere ilişkin "İhracatımızda yaşanan en büyük sorun, artan ticaret hacmimize orantılı şekilde bugüne kadar geçiş belgesi sayısının artırılmamasıdır" dedi.

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov ve Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu Rusya Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Vyacheslav Shlikov'un da aralarında bulunduğu Rus heyeti,  Türkiye'nin Rusya Federasyonu’na yönelik ihracatında ulaştırmadan kaynaklanan sorunları dinlemek üzere DKİB'i ziyaret etti.

Ziyarette, DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan ile Rus heyet, Rusya Federasyonu'na geçiş belgesi yetersizliğinden kaynaklanan ticari sorunlar ve çözüm önerileri konusunda toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Gürdoğan, Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli ticari partneri olan Rusya ile karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilebilmesinin önemine işaret ederek, "Yakın gelecek için iki ülke başkanları tarafından hedef konulan ülkeler arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyelerine ulaştırılabilmesi için ticarette yaşanan sorunlar ve karşılaşılan engellerin ortadan kaldırılması çok büyük önem taşımakta" dedi.

İki ülke arasındaki ticarette zaman zaman sorunlar yaşandığına değinen Gürdoğan, "İhracatımızda yaşanan en büyük sorun, artan ticaret hacmimize orantılı şekilde bugüne kadar geçiş belgesi sayısının artırılmamasıdır. Bu konudaki öneriler Rus makamlarına intikal ettirildi ve hazırlanan ulaştırmaya ve geçiş belgelerine yönelik öneriler de rapor halinde Rusya Ulaştırma Bakanlığı Türkiye temsilcisi Shlikov'a takdim edildi" diye konuştu.

Shlikov da iki ülke arasındaki ulaştırma alanında karşılaşılan sorunların çözümünde her türlü desteği vereceklerini, bildirilen sorun ve önerileri Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı'na ileteceklerini ifade ederek, DKİB ile işbirliğinden mutluluk duyduklarını söyledi.