İYİ Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu''İş Bilmeyen Çavuşlar''
İYİ Parti Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi İyi Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu yapmış olduğu yazılı açıklamada Mezbahane konusunun takipçisi olacaklarını açıkladı. Çakıroğlu açıklamasını şöyle sıraladı. 
ORTAHİSAR BELEDİYESİ İYİ PARTİ GRUP BAŞKANI DAVUT ÇAKIROĞLU; 

  Ne güzel atasözüdür ancak lafın tamamı deliye denir misali tamamını söylemiyoruz..
      Bugün ülkede en büyük sorun;"sorunların çözüm ya da şikayet mercii olan" kişi ya da kurumların vurdumduymaz halleridir. Biz buna ego değil güç zehirlenmesi diyoruz ve hep vurguladığımız bir durum var, oda şu ki,siyaset toplum için yapılır ve herzaman iktidari muhalefeti toplumsal faydayı gözetmek zorunda, durumundadır.
     Bir konu gündeme geliyorsa veya getiriliyorsa bu niyet öncelikle aranmalıdır..
     Bizde bu anlamda defaatle hem gıda hem de çevre bileşeninde ele aldığımız mezbahane sorununu kamuoyuna sunuyoruz..
Sağlıksız kesimin yanında şuursuzca ve kontrolsüz bir şekilde dere, deniz gibi toplum sağlığını doğrudan etkileyen alanlara atıkların bırakıldığinı görmek içimizi acıtıyor..Daha vahimi de şehri yönetenlerin bu durumu bilmelerine rağmen görmezden gelmeleridir..
Gel de bu zihniyet iktidardayken hayati tehlike hissetme..Gel de şarbon vakalarının önleneceğine dair umutlu ol..!
Mezbaha ruhsatsız dedik ruhsat almak yenisini yapmak yerine Yomra satıldı. Akçaabat gitti gidiyor. Şimdi size soruyorum hakkınız var mı denizi dilediğiniz gibi perişan etmeye? Sayın Başkan ruhsatsız işletmede insan istihdamı ne kadar içinize siniyor? 
Siz yapınca olmuyor kanun diyorki; 
Ülkemizde, 31.12.2004 tarih ve 25687 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği  ‘Gıda Sanayi Sektöründe’ yer alan mezbahalar ve entegre et tesisleri için alıcı ortama deșarj standartlarını tanımlamıştır.
Eğer mezbaha ve entegre et tesisleri deșarj standartlarını sağlayamaz ve olușan atıksuları doğrudan alıcı ortama verirse, 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 8. Madde’sinde yer alan ‘Her türlü atık ve artığı, çevreye zarar verecek șekilde, ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan ve dolaylı biçimde alıcı ortama vermek, depolamak, taşımak, 
uzaklaștırmak ve benzeri faaliyetlerde bulunmak yasaktır’ hükmü gereğince idari para cezasına çarptırılır. 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 8. maddesini ihlal etmek, aynı kanunun 5491 Sayılı yasa ile değişik 20. maddesi (f) bendine göre 145.890 TL (Yüz kırk beş bin sekiz yüz doksan lira) idari para cezası uygulanmayı gerektirir.  Son söz Çevre ve şehirçilik il müdürlüğünü göreve davet ediyorum.
Tabi biz bunları her nekadar dile getirsek, bunlara kanun nizam hatırlatsak boş..uyan yok..uydurmak için kanunları uygulayan yok..açıkcası duyan da yok..sesimiz sanki namahrem sesi. 
Şehirde malesef "kadı"lar var da diyemiyoruz..
 Biz seçilmiş ve halıhazırda toplum tarafından yetkilendirilmiş kişileriz.En azından toplum onların adına ya da bize verdikleri yetkiye uygun olarak görevimizi yaptığımızı bilsin isteriz..
Gündeme taşıdığımız onlarca konu var,bunlar millet ve devlet menfaatine olan vakalardı..sorunlardı..
 İsteriz ki en azından bu olayların sorumlusu kişi ya da kurumlar bize ulaşsın, kamuoyuna tatmin edici cevaplar versin veya çözüm adına ortaya koydukları çalışmalardan bahsetsin..
       Öyle olmuyor malesef..
       İş bilmeyen çavuşların isimsiz tetikçileri cevap niteliğinde bize seviyesiz saldırılar ortaya koyuyor, koyacaktır..
      Amacımız üzüm yemek..Bilin bunu anlayın isteriz..
      Ve ısrarla mezbahane konusunun da takipçisi olacağız. Bu millet er ya da geç bu duyarsız seçilenlere cevabını verecektir.. kamuoyuna saygılarımla