TRABZONDA ARTIK EVLERDE ESRAR MADDESİ KEVİR ÜRETİLİR OLDU


Trabzon’un Arsin İlçesinde çıkan ev yangınına giden İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra yangının nasıl çıktığını tespit etmek üzere olay yerine gelen polis ekipleri yan binada bulunan güvenlik kamerasından tespit etme çalışması sırasında kameraya takılan bir görüntüyü incelediğinde A.A (26) isimli gencin yaşamış olduğu evin balkonun saksılara ve plastik pet bardaklara dikili vaziyette Hint Keneviri olduğunu tespit etti.


Hint kenevirlerini tespit eden polis ekipleri çilingir yardımı ile evin kapısını kırarak içeri girdiklerinde şaşa kaldılar. Evin içerisinde bulunan saksılar içerisinde dikili vaziyette Hint kenevirleri ve 95 adet plastik pet bardak içerisinde tohumlanmış biçimde ekilmiş Hint Kenevir doğumlarını fark etti.


Hint Kenevirlerinin daha hızlı bir şekilde büyümesi için eve sera şeklinde düzenek kuran A.A’nın evinde 2adet soğutucu fan, 1 adet termometre, 2 pet metal lamba ve çok sayıda plastik pet bardak ele geçirildi.


Polis ekiplerinin yapmış olduğu incelemede A.A’nın ekmiş olduğu Hint kenevirlerini “Kova” usulü tabir edilen yöntem ile de denediği ortaya çıktı.