Toplantı sonunda KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Programlarını başarı ile bitiren DKBB üyesi belediye başkanları ve personele mezuniyet ödülleri takdim edildi.


 
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği 2022 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı, Panagia Premier Otel’de yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Meclis gündem maddeleri değerlendirildi.  

 
ÖRNEK TEŞKİL ETMEKTEDİR
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun birlik üyesi belediye başkanlarına ve meclis üyelerine selamlarını ileterek başladı. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin yürüttüğü çalışmalarla bölgesel birlikler içinde örnek teşkil ettiğini belirten Ataman, “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, bölgemiz belediyelerinin kurumsal kapasitelerini ve nitelikli personel sayılarını artırmak için yoğun bir şekilde sürdürdüğü eğitim faaliyetlerinin yanında, sizlerin de destekleriyle çeşitli faaliyetler yürütmektedir” diye konuştu.
 
ÖNEMLİ MESAFE KATEDİLDİ
Türkiye Belediyeler Birliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve diğer kurumlarla yapılan işbirlikleri sayesinde çok önemli mesafeler katedildiğini de dile getiren Başkan Vekili Ataman, “Pandemi döneminde dahi eğitim alanında boş durulmamış belediyelerimizin ihtiyaç duyduğu konulardaki seminerler online olarak sürdürülmüştür. 2022 yılı içinde 25 eğitim semineri düzenlenmiştir. Bu eğitim seminerlerine belediyelerimizin seçilmiş ve atanmış iki bine yakın kişi katılmıştır. Ayrıca, daha önceki yıllarda da düzenlenen fotoğraf yarışmasının bu yıl dördüncüsü yapılmıştır. Yine özellikle belirtmek isterim ki, yürütülen bu çalışmalar ve alınan mesafeler asla yeterli değildir. Zaman zarfında Sayın Başkanımızın ve sizlerin desteğiyle çok daha güzel işler ortaya konulacağından eminim” dedi.
 
AMACIMIZ 89 BELEDİYEYİ DKBB ÜYESİ YAPMAK
Karadeniz Bölgesi’nde yer alan 89 belediyenin tamamını DKBB üyesi olarak görmeyi amaçladıklarını vurgulayan Ataman, “Bu meclis toplantımızda görüşülerek karara bağlanacak olan Şebinkarahisar ve Doğankent belediyelerinin üye olması ile birlikte üye sayımız 78 olacaktır. Geriye kalan 11 belediyeyi de bir an önce aramızda görmek istiyoruz. Birlik olarak yürütülen faaliyetlerde aramızda hiçbir ayrım gayrım bulunmamaktadır. Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu parti, şehir vs. hiçbir farklılığı dikkate almadan, bölgemiz ve belediyelerimiz için yoğun bir şekilde gayret göstermektedir. Bildiğiniz gibi Sayın Başkanımız aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği encümen üyesi olarak görev yapmaktadır. Burada da belediyelerimizin sorunlarının çözülmesine yönelik çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Belediyelerimizin hak ve hukukunun korunması ve gelişmesi için yoğun bir çabanın içindedir. Ben bir kez daha sizleri selamlarken, meclis toplantımızın ülkemiz, bölgemiz, belediyelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


 
YÜKSEK LİSANS MEZUNLARINA HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ
Toplantı sonunda Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında 2015 yılında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Programlarını başarıyla bitiren belediye başkanlarına ve personele mezuniyet hediyeleri takdim edildi. Mezunlara hediyelerini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, DKBB üyesi il ve ilçe belediye başkanları ile Karadeniz Teknik Üniversitesi hocaları takdim etti. Tören, mezunların ve hocaların toplu hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.