Mecliste gerçekleşen istişare ve değerlendirme toplantısında fındık üreticisinin istek ve beklentileri masaya yatırıldı.

ÜRETİCİDEN İHRACATÇIYA HER KESİMİN SORUNLARIYLA İLGİLENİYORUZ

“Ülkemizin en önemli tarımsal ihracat ürünü olanı fındıkla ilgili sezon öncesi değerlendirmelerde bulunduk.” diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, “Her zaman şunu ifade ediyoruz; biz fındığı yerli ve milli bir ürün olarak görüyoruz. Aynı zamanda önemli bir ihracat kalemi olarak değerlendiriyoruz. Bu düşünceyle paralel olarak üreticiden ihracatçıya her kesimin sorunları ile ilgileniyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki fındık sezonuna ve 2021 yılı sezonunda uygulanan alım politikalarına ilişkin ortaya çıkan düşünceleri Tarım ve Orman Bakanımıza ve hükümetimize iletmek üzere bir komisyon oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

CORA, “Dünyada yaşanan salgın krizi sonrası oluşan ekonomik belirsizliklerin, yaşanan savaşların ve jeopolitik gerginliklerin bir hayat pahalılığı oluşturduğunu ve buna bağlı olarak da girdi maliyetlerini yükselttiğini biliyoruz. Üreticilerimizin memnun olması için gerekli adımları atıyoruz. Enflasyonist ortamdan üreticilerimizin etkilenmemesi için Toprak Mahsulleri Ofisinin daha fazla alım yapması gerekiyor. Ayrıca desteklemelerin de artırılmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.