Gümüşhane Merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, ekonomi ve üretimine destek olmak, vatandaşları üretime teşvik etmek için, beldedeki üreticilere gübre desteği sağlıyor. 
YÜZDE 40 ARTIŞ
Tanış, “Göreve geldiğimiz 31 Mart 2019’dan itibaren vatandaşlarımızı üretime teşvik etmek için gübre desteği veriyoruz. Beldemizde önceden yüzde 30 ekilen araziler hayvansal gübre desteği ile yüzde 70’lere çıktı. Görev sürecimizde bu hizmeti devam ettireceğiz. Bu hizmetimiz hem ekonomiye katkı oluyor hem de vatandaşımızı üretime teşvik ediyor. Hayvansal gübreleri toplayarak vatandaşlarımızın bahçelerine kadar götürüyoruz. Vatandaşımıza da sosyal faaliyet oluyor. Karşılığını görmek de beni mutlu ediyor. Karşılığını da alıyoruz” dedi.
YERLİ ÜRETİME KATKI
Bölgenin kuru fasulyesinin çok meşhur olduğunun altını çizen Tanış, “Vatandaşlarımız üretimi artırıyor. Kuru fasulyede iddialıyız. Sebze, meyve, patates, soğan, her türlü sebze ve meyve yetişiyor. Vatandaşlarımız yeter ki üretsinler belediye olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız. Ülkemizi karşılıksız seviyoruz. Yeter ki yerli üretime katkı olsun. Elimizi her zaman taşın altına koyarız” diye konuştu. Tanış, Gümüşhane genelinde gübre destek uygulamasını kendilerinin yaptığını ifade ederek, yerli ve milli üretime her zaman destek olacağını söyledi.