Bolu'da köylerinin yakınına kalker ocağı kurulmak istenmesine tepki gösterdi.

Bolu merkeze bağlı Çaygökpınar köyü yakınında bulunan ve ormanlarla çevrili 47 hektarlık alana kalker ocağı açmak için bir firma tarafından ruhsat almasının ardından ÇED raporu için çalışmalar başlatıldı.

Projeyi anlatmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Özel İdare, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkilileri, köylülerle köy okulunun bahçesinde bir araya geldi.

Köylülere seslenen Kazgan, köyde yaşayanların görüş ve düşüncülerini tutanak altına almak için geldiklerini, tutanak altına alınan düşüncülerin bakanlık nezdinde değerlendirileceğini söyledi.

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylüler, ocağın yapılacağı alanın yaban hayatın en önemli bölgelerinden biri olduğunu, ocağın yapılmasıyla birlikte köyün sel sularına maruz kalacağını, su kaynaklarıyla hayvanlarını otlatacakları mera alanlarının yok olacağını belirterek, kalker ocağı açılmasına karşı çıktı.

Köylerine kalker ocağı istemeyen köylülerin görüşleri tutanak altına alındı.

Kaynak: aa