BU BELEDİYELER İLÇELERİNDE İTFAİYE İSTİYOR 
Haber : Meleke Çakır / Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon’da özellikle sahil kesiminden yukarıda ki ilçelerin en büyük sorunu olan “İtfaiye sorunu” bugün Büyükşehir Belediye Meclisinde yeniden gündeme geldi. Meclisin gündemine “İtfaiye Daire Başkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere 11 adet araç alınması”  ile ilgili madde gelince Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız eleştirilerini dile getirdi.  İlçelerinin sahile uzak olmasından dolayı itfaiye araçlarının da sahilde ki ilçelerde konuşlandırılması nedeniyle bir yangın olduğunda büyük sorun yaşadıklarını kaydeden belediye başkanları bu soruna çözüm bulunmasını istedi.
 
İTFAİYE GELENE KADAR EVLER YANDI KÜL OLDU

Bu noktada özellikle Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel “Bu konu itfaiye teşkilatının yeniden yapılanmasından beri konuşuluyor. Tonya İlçesine müdahale edecek itfaiye teşkilatı Vakfıkebir’de konuşlandırıldı. Tonya’nın uç noktasına itfaiye ekiplerinin gelmesi 1 saatten fazla süre alıyor.  Vakfıkebir’den Kalınçam’a en erken 1 saatte ulaşabiliyor. Bunun mutlaka çözülmesi lazım. İlla ki vahim bir hadise olduktan sonra veya yangın bittikten sonra ancak ulaşabiliyor” dedi.  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ise, “Düzköy ve Tonya Belediye Başkanımızla aynı konuya duyarlılığımı göstermek istiyorum. Şalpazarı’ndan 30 km yukarıda mahallerimiz var. Şalpazarı’na gelip 40 km yukarı hizmet vermek çok zor. Biz de mümkünse bir aracı konuşlandırabilecek konumdayız” diye konuştu.

 FAHRİ KAPLAN ;PERSONEL SIKINTIMIZ VAR

Başkanların bu sözlerinin ardından İtfaiye Daire Müdürü Fahri Kaplan, “10 ilçede grubumuz var. Bazı ilçelerde yok. Personel sıkıntımız var. Şuan itibariyle mevcut durum devam ediyor. Bazı ilçelerde yer sıkıntımız var. Bunları çözmek için çalışmalar devam ediyor” dedi.  Yapılan tartışmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına;  2 adet 28 metre hidrolik merdivenli itfaiye aracı 5 adet çift kabinli çok maksatlı itfaiye aracı 1 adet gerektiğinde su tevziinde kullanmak ve yangınlara su ikmali yapmak için 8 ton kapasiteli itfaiye arazözü,  2 adet çift kabinli itfaiye aracı 1 adet itfaiye hizmet aracı” şeklinde ki araçların alımına oy birliği ile karar verildi.