Son yatırım çalışmasıyla birlikte bir yıl içerisinde ilçeye toplam 5 Milyon TL, Gümüşhane geneline ise toplam 54 Milyon TL yatırım gerçekleştirildi.


 
Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü, yaklaşık 1.650 metrelik rakımda 4. buz yükü bölgesinde bulunan Kocadal Köyü Genek Mahallesi dağıtım şebekesi yenileme çalışmalarını tamamladı. Proje kapsamında, 35 adet yüksek gerilim direği montaj edilerek 2 adet 50 kVa trafo postası enerjilendirildi. İlave tesis edilen trafo postası ile bölgedeki şebeke gücü arttırılırken, alçak gerilim direk ve benzeri elektrik tesisleri yenilenerek açık iletkenlerin tamamı sökülüp yerine 650 metre alpek kablo ve 20 adet alçak gerilim direği montaj edilmesiyle son bir yıl içerisinde Torul İlçesine toplam 5 Milyon TL, Gümüşhane geneline ise toplam 54 Milyon TL yatırım gerçekleştirildi. 
 
İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri kapsamında çalışmalarını gerçekleştiren Çoruh EDAŞ, yatırım çalışmalarıyla şehir merkezi, ilçe, köy ayırt etmeden kentin her bir köşesinde kaliteli enerji sunma amacı ile önemli katkılara imza attı. Faaliyetlerine, tüketicilerin talep ve önerilerini karşılama hedefiyle yön veren Çoruh EDAŞ, kaliteli enerjiyi kesintisiz sunmak için yatırımlarına devam edeceğini vurguladı.