Başkan Mumcu Açıkladı! Trabzon’da 2 Bin 500 Kişiye İstihdam Başkan Mumcu Açıkladı! Trabzon’da 2 Bin 500 Kişiye İstihdam

Akçaabat’ta tarımın gelişmesine katkı sağlamak, çiftçi ve üreticilere destek olmak amacıyla Akçaabat Belediyesi tarafından, Düzköy Yolu üzerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde 2 adet Bitki Üretim Serası kurulmuştu.

450Ae346 85B6 4Aa5 8200 F2E1C528A5A6
Kurulan Bitki Üretim Seralarında Akçaabat’ta peyzaj düzenlemelerinde kullanılmak üzere yetiştirilen çiçek ve bitkilerin yanı sıra şehrin tarımsal çeşitliliğine katkı sağlayacak fideler de yetiştirildi.
Akçaabat’ın tarımsal çeşitliliğine ve şehrin ekonomik hayatına katkı sağlayacak fideler arasında Aronya Meyvesi, Trabzon hurması, Kokulu Üzüm, Ahududu, Böğürtlen ve Kızılcık yer alıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre ise son iki yılda 45 bin Aronya Meyvesi yetiştirilerek 180 çiftçiye dağıtıldı. Böylece Süper Meyve olarak bilinen Aronya Meyvesinin Akçaabat’ta 180 dönüm araziye dikilmiş oldu. Ayrıca 5 bin adet Trabzon hurması, 2 bin 500’er adet Kokulu Üzüm, Ahududu, Böğürtlen ve Kızılcık Meyvesi fideleri de yine Bitki Üretim Seralarında üretilerek çiftçilerle buluşmaya hazır hale getirildi. Seralarda tohumdan gide aşamasına kadar getirilen ve dikimine hazır halde olan bitkiler, yetkililer tarafından belirlenen şartlara uygun çiftçilere Akçaabat Belediyesi aracılığıyla dağıtılıyor. Dikimden hasara kadar olan süreçte de yine Akçaabat Belediyesi çiftçilere her türkü desteği sağlıyor. 
TOPRAKLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLİYORUZ
Hem Türkiye Yüzyıl’ına Hem Akçaabat Yüzyıl’ına önemli ekonomik katkı sağlamayı hedefleyerek Düzköy Yolu üzerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde 2 adet Bitki Üretim Serası kuran Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, toprakların kıymetini iyi bildiğini ve değerlendirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya gayret ettiğini söyledi.
Akçaabat’ın tarım potansiyelini sonuna kadar kullanmakta ve üreterek hem ekonomiye hem tarıma hem de çitçiye katkı sağlamakta son derece kararlı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tarımsal üretim olmadan kalkınma olmayacağını özellikle vurguladı.
Tarıma ve üretime yapılan her yatırımın Akçaabat’ın, hemşehrilerinin ve çocukların geleceğine yapılan bir yatırım olarak gördüğünü belirten Başkan Ekim, “Toprağımızın kıymetini biliyor ve zenginliğimizi doğru tarım politikaları ve çevre dostu uygulamalarla koruyoruz. Şehrimizin iklimi, birçok tarım ürününün Akçaabat’ta yetişmesine elverişlidir. Bu sebeple hem yöresel ürünlerimiz hem de tarıma, ekonomiye ve çiftçiye katkı sağlayacak ekonomik getirisi yüksek Pazar imkanı geniş olan yeni ve farklı ürünlerin de şehrimizde yetişmesini istiyoruz. Hatta Akçaabat’ımız tarımın merkezi olsun istiyoruz. Bu minvalde Akçaabat Kaymakamlığımız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve  Akçaabat Ziraat Odamız ile iş birliği halinde çalışıyoruz. Çiftçimizi eğitiyor, doğru tarım uygulamalarını öğrenmelerine ve uygulamalarına destek veriyoruz. Ürünleri, son teknolojiyle donattığımız seralarımızda üretiyor, çiftçimizle buluşturuyoruz. Her zaman kaynaklarımızı verimli kullanmaya, üretmeye ve tasarruf etmeye büyük özen gösteriyoruz. Şehrimizin her açıdan gelişmesine katkı sağlayacak uygulamara imza atmaya, öncülük etmeye ve örnek olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi