Bu etkinlikler kapsamında Trabzon Basını ile Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile bir araya geldi. İl Jandarma Komutanlığının organizasyonunda gerçekleşen buluşmaya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Kemal Ünal, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ile Trabzon’da ki basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Buluşmada ilk olarak Albay Şen ve TGC Başkanı Küçük bir selamlama konuşması yaparken ardından Trabzon Valisi Ustaoğlu konuştu.  
Vali Ustaoğlu, “Bugün jandarma teşkilatımızla beraber olalım istedik. Ülkemizin en ücra köşesinde, gecesini gündüzüne katarak, bu milletin huzuru için, bu milletin refahı için, bu milletin güvenliği için 24 saat esasına dayalı görevi başında olan bir teşkilatımız bizim Jandarma teşkilatımız. Devlet geleceğinde çok önemli tarihi süreçlerden geçmiş 183 yıldır bu milletin gönlünde ayrı bir yeri olan teşkilattır. İmpatorluktan devraldığımız önemli bir müessesemiz. Yıllardır, bu millete hizmet ettiler, ailelerinden fedakarlıkta bulundular, yeri geldi canlarını feda ettiler ama Allah razı olsun bu miletin semalarından ezan sesi de eksilmedi, kutsal bayrağımızda 24 saat dalgalandı” dedi. 

1319 PERSONEL, 83 ER
Trabzon’da toplam Bin 319 Jandarma Personelinin görev yaptığına dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “İlimizde Jandarma Teşkilatımız 1319 personelimizle görev yapıyor. Biliyorsunuz artık profesyonel teşkilat oldu. Toplamda 83 erimiz var jandarmada. Bunun dışındakiler tamamen rütbeli personelimiz. Teknolojik donanımı, tüm personeli ile hem önleyici kolluk hizmetinde aldığı mesafe, hem de olaylar olduğu andan itibaren ani müdahaleleriyle, ondan sonra da olayların çözümü noktasında yaptığı çalışma, birikim ve tecrübesiyle şu an hem faillerin aydınlatılmasında, hem de olayların önleyiciliğinde gerçekten gıpta ettiğimiz gurur duyduğumuz bir seviyeye geldi” diye konuştu. 


 


BAKAN SOYLU’NUN KATKILARI
Trabzon’da ki Jandarma Karakollarının yenilenmesi noktasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun büyük katkı verdiğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Süleyman Soylu bakanımızın ciddi katkıları var. İlimize yaptığı desteklerle, karakol binalarının bölgemizin mimarisine uygun dönüşüm noktasında, özellikle lojistik anlamında bugün Trabzon ilinde gurur duyacağımız seviyedeyiz” dedi. 

 
TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYON KUTLAMALARINDA… 
Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarında “Mutluluğa Kurşun Sıkma” sloganı ile başlatılan kampanyanın sekreteryalığını da Trabzon İl Jandarma Komutanlığının yaptığına dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Sayın komutanımız, Adem Albayımız bu sürecin başında bulundu. Yaşamış olduğumuz o acı olay yani Emir Yuşa kardeşimizin maganda kurşunuyla vefatından sonraki bizatihi işin başına geçerek yönettiği süreç, ülkemizde dalga dalga yayıldı. Bakanlığımızın da en son paylaşımı ile geldiği noktada siz basın mensuplarının da takdire şayan şekilde bu sloganımızı paylaşmanız, duyarlılığınız bizim için çok kıymetliydi. Bugün dünyaya mal olan, Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarında bir burun kanamadıysa, bir tane adli vaka olmadıyla sizlerinde sağ duyulu şekilde bu kampanyaya sahip çıkmanız sayesindedir.


ALGI TERS YÜZ EDİLDİ
Bu süreci beraber yürüttük. İnanın ben bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Bir şey başlattık ama bu kadar sahiplenileceğini çok tahmin etmiyorduk. Her kesimin demek acısı, üzüntüsü var. Buna her kesim sahip çıkarak, bugün ki noktaya gelindi. Kamuoyunda tabiri caizse bir algı oluşturulmaya çalışılıyordu: “Trabzon’da yer yerinden oynar, acilleri ayağa kaldıralım, ne olacağı belli olmaz” gibi… 
Ama algı tamamen ters yüz edilerek huzur içinde bu şampiyonluk kutlamaları devam etti. Allah’a şükür hiç bir sıkıntı olmadan bu süreci hep beraber yönetmiş olduk” dedi