Bütün oyuncular için geçerli. Her takımın kendi içinde yaşadığı zorluklar oluyor. Biz bu zorlukları yaşadık. Krasnodar ile ilgili benzer şeyleri söyleyebiliriz. Oyuncularımız her müsabaka aynı ciddiyetle hazırlanıyor. Var olan oyuncularımızın kullandığımız oyuncuların tamamı takım olgusu içinde, niyetlerini üst seviyede kullandıkları için her maça hazır gibi başlıyoruz. Bu konuda oyuncularımıza, yönetimlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
'Oldukça etkili oyuncuları var'
Karaman, sözlerine şu şekilde devam etti: “Her rakibin silahı var, zaafları var. İnsanların kafasında rahat mücadele diye algılanabilir ama yakın zamanda kurulmasına rağmen başarı çıtasını üst seviyeye çekip son dönemde iyi transferlerle, alt yapıdan oyuncularıyla Rusya’da renk veren takım haline dönüştü. Onlarda futbol oynama arzusunda olan takım. Oldukça zor mübasaka olacak. Oldukça etkili oyuncuları var. Kısmen bizim yaşadığımız zaafları onlarda yaşıyor”
'İyi bir oyun ile iyi bir sonuç bekleyeceğiz''
Grupta ki sonuçlara ve puan duruma baktığınız anda rakibinizi kolay takım diye düşünebilirsiniz.

Şunu gönül rahatlığı ile ifade edeyim. Son derece kaliteli takımla oynayacağız. Aldıkları talihsiz sonuçlar var. Onlarında sakatlık sorunları ile uğraştılar. Ama her şeye rağmen oyun karakteri bir biriyle örtüşen, futbol oynamaya çalışan bir rakiple oynayacağız. İki takım açısından zor bir müsabaka oynayacağız.
SORU: TRABZONSPOR GERİ KALAN SÜREÇTE, SAKATLIKLAR, EKSİKLER OLMASINA RAĞMEN DÜŞÜNCE BİRLİKTELİĞİNİ OYUN BİRLİKTELİĞİNE YANSITMA ADINA NE KADAR YOL KAT ETTİ: 
CEVAP: KARAMAN - Siz antrenman planlamasını yaparken elinizde var olan oyuncu grubuyla planlama yaparken ve oyun planınızı rakibin gücüne göre planladığınız dönemde tabiki bu düşüncede zaman zaman sapmalar olabiliyor. Bir de bunun üzerine kilit pozisyondaki oyuncuların beklenmeyen sakatlıkları olduğu anda. Bbiz geçen sene oynadığımız oyun içinde topla ilişkileri iyi olan, takım savunmasına destek verip yardım olabilen ve zevkle izlenen ön bölgedeki 4 oyuncumuzu kaybettik. 2 tanesini transferle gönderdik, 2’si sakatlandı… Bizim tarafımızdan mutlu olunacak sevindirecek bir tek durum var ki şartlar ne olursa olsun elinizdeki oyuncu grubu bu düşünceyi saha içinde yapmaya gayret ediyor.

 
SORU: MİKEL YARIN AKŞAM OYNAYACAK MI? 
CEVAP: KARAMAN - Obi ile ilgili oyuncularımız sonuç olarak insan. Profesyonelde olsalar onlar bize emanetler. Profesyonel seviyede güçlü tutmaya çalışırken, bize emanet edilen canlara anlaşılır ve sportif daha sağlıklı huzurlu geleceğe taşıma içinde sorumluluklarımız olduğunu bilmek isterim. Obi sıkıntı yaşadı, kas sorunu yaşadı. Geçen hafta bile şartları zorlasak kullanabilecek boyuttaydı. Kafamızda en ufak soru işareti oluştuğunda koruma amaçlı bekletebiliyoruz. Yarınki durumu da yarın değerlendireceğiz…
SORU: YARIN Kİ MAÇ İKİ TAKIMIN KADERİNİ BELİRLER Mİ?
CEVAP : KARAMAN - İki takımın kaderini yarınki müsabaka belirleyecek. Kaybedenin grupta hemen hemen şansı kalmayacak. Bizler açısından önemli olduğu kadar rakibimiz açısından da önemli. Biz bunun bilincindeyiz.
SORU: GEÇEN SEZON HUGO VE EKUBAN İLE UYUMLU GÖRÜNÜYORDU? HUGO’NUN GİDİŞİ, EKUBAN’IN SAKATLANMASI KENDİSİNE NASIL YANSIDI?
CEVAP: NWAKAEME : Hugo ve Ekuban geçen sene önemli katkılar yaptılar. Ekuban çok iyi sezon başı geçirmişti. Çok iyi dönemde sakatlandı. Hocam bana sahada olma şansı verirse kimle oynamamı isterse elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hocanız yanınızda kim olmasını isterse iyi oynamaya çalışıyoruz.  Kim derse ben en iyi şekilde onlarla ilişki kurmaya oynamaya çalışıyorum. Maçlar geçtikte adaptasyonumuz birbirimizle olan ilişkimiz daha iyi olacak.
SORU: AVRUPA’DA İSTENİLEN SONUÇLA ALINMIYOR? BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
CEVAP: KARAMAN - Biz mantığı içinde bakalım. Bu mantığa UEFA da kulüpler bazında, ülkeler bazında biz olarak bakıyor. Getafa 5 yıl katılmadığı anda dahi ülke puanında çok yüksek puan ile karşımıza çıkıyor. Avrupa liginde başarılı sonuçlar almamız gerekiyor ki ülke puanına katkı yapsın. Şu anda çok kritik eşikte seyrediyoruz. Biz kendi payımıza o mücadeleyi vereceğiz. Diğer takımlarımızın aynı bilinç içinde olması gerekiyor. Sonuçta birimiz düşerse hepimiz düşenceğiz. Biz bunun farkındayız umarız başarırız katkı sağlarız.
SORU: DÜNYA KUPASINDA VEYA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ÇOK İYİ OYNUYOR. AMA KULÜPLER OYNAYAMIYOR… 
CEVAP- KARAMAN - Bizde aslolan milli takımdır. Biz milli takımın iyi oynamasını, başarılı sonuçlar almasını her şeyden öte tutarız. Kulüpler kendi içinde bir çok zorluk yaşıyor. Bazen sizde muhtemelen Krasnodar takımına yakın pozisyondayız. Onlarda da ciddi bütçeler olmasına rağmen forvet hattında, ve arkasında oyuncuların sakat olduğu dikkate alınırsa kulüpler zaman zaman bu zorlukları yaşıyor. Biz de yaşadık. Ama diğer oyuncularımız bunu fırsata çevirmek için mücadele veriyor. Bazen çabalarsanız ama sonuç alamazsınız. Bu futbol içinde doğal karşılanmalı.