41 kişinin hayatını kaybettiği ve 1701 vatandaşımızın yaralandığı 6,8'lik Elazığ depreminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte Trabzonspor’un başarılı kalecisi kaleci Uğurcan Çakır ve Milli futbolcular Selçuk İnan, Umut Nayir ve Hasan Ali Kaldırım Elazığ Valiliği Deprem Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Büyük bir afet atlattığımızı belirten Uğurcan Çakır, “Bugün Elazığ’da yaşanan büyük afeti gözlerimizle görme ve vatandaşlarımızla bir araya gelme fırsatımız oldu. Trabzonspor Kulübü olarak Elazığ’da yaşanan afet sonrası maddi ve manevi her türlü desteğimizle buradaki vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızın yüzünde tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bize. Tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlara başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi. 
Yönetim kurulumuz ve kalecimiz Uğurcan Çakır afet bölgesinde vefat eden Türkan Kaplan’ın Sürsürü Yeşil Camii’nde kılınan cenaze namazına katıldıktan sonra enkaz altından kurtulan 12 yaşındaki Mehmet Emir Çiçek’i hastanede ziyaret etti. Fırat Üniversitesi yoğun bakım ünitesinde tedavi olan Mehmet Emir’e moral veren Uğurcan Çakır, ayrıca eldivenlerini hediye etme sözü verdi.

Yönetim Kurulumuz ve kalecimiz Uğurcan ardından şehirde taziye evi ve esnaf ziyaretinde bulundu.