Tabzonspor Sicil Kurulu, Trabzonspor Genel Kurulu’nda yaşanan olaylar ve kulübe yapılan aykırı üyeler nedeniyle istifa ettiklerini açıkladılar.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında Sicil Kurulu Kurulu asil ve yedek üyeleri bir ara geldi. Kurul Başkanı Tayfun Sezeroğlu, “Sorumluluktan kaçmaya çalışan yönetimin anlayışı bizi derinden üzmüştür” diyerek yönetimi kafasına göre hareket etmekle suçlayıp istifa ettiklerini duyurdu.

İstifa eden üyelerden Osman Çavuşoğlu, "Üyeler konusunda yaptığımız hatayı kabul ediyoruz biz! Ama Yönetim kurulu bu hatayı kabul etmiyor. Biz bu nedenle Trabzonspor’a zarar vermemek adına istifa ettik” diye konuştu.

İŞTE BASIN TOPLANTISINDA KONUŞULANLAR

Tayfun Sezeroğlu şunları kaydetti;

“Trabzonspor’da 2014 yılı içerisinde yapılan üyeler konusunda sicil kurulunu tek sorumlu gibi gösterip sorumluluktan kaçmaya çalışan Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun anlayışı kurulumuzu derinden üzmüştür. Oysa bu kişilerin kulübe üye kayıt edilmesinden tüzüğün 10. Maddesinde anılan bir önceki yılın üye sayısının yüzde 5’ini aşması konusunda Sicil Kurulu’nun sorumluluğundan daha fazlası yönetim kurulunundur. Kurulumuz, tarafından yapılan incelemede, sorunun çözümü için iyi niyetli olarak yapılan sözlü görüşme ve yazışmalardan bir sonuç elde edilemediğini kamuoyuyla paylaşmayı görev sayıyoruz.

TRABZONSPOR ÜYELERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Bugüne değin, bir çok yönetimle uyum içinde karşılıklı güvene dayalı çalışan kurulumuz, aynı anlayışını bu yönetimle de sürdürmek istemesine rağmen, karşılığını bulamamıştır.Özellikle son yapılan 69. Genel Kurul öncesi, Genel Kurul sırası ve sonrasında yaşanan ve tasvip edilemyen olaylar kulübümüzü yeteri kadar zarar vermiştir. Bu zararda kurul olarak üzerimize düşen payı aldığımızdan, ortak paydamız,Trabzonspor’a daha fazla zarar vermemek adına Sicil Kurulu olarak istifa ediyoruz. Ayrıca Trabzonspor’a karşılıksız gönül veren tüm üyelerimizden özür diliyoruz”

BUNDAN SONRA NE OLACAK? 

Sicil Kurulu üyesi Osman Çavuşoğlu, bundan sonra ne olacak  sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“Sivil kurulunun istifa etmesi, bugüne kadar yönetimlerle hep istişare olduk. Oysa gelen yönetimle sicil kurulunun ve diğer kurulların, hiç birini dinlemedi ve kulak arkasına attığı için birlikte çalışma imkanı olmadığı için bu istifayı yapmak zorunda kaldık. Yönetim kurulu tek başına bu işleri yapıyor, bundan sonra da buyursunlar yapsınlar düşüncesi. Nasıl olsa orda olsak ta olmasak da bize sorun bir şey yok. Divana geliyor üyeler, divan bakıyor evrakla eksiklikler varsa gönderiyor sicili. Sicil de bakıyor eksiklik yoksa gönderiyor yönetime. Nihai kararı veren yönetimdir.

10877878_873897876038027_1979308703_n-001.jpgOrada dursak ta zarar veriyoruz. Bu anlayışa hakim olduğumuz için topluca istifa ediyoruz. Trabzonspor Genel Kurulu’nda yapılan olayları hangi birimiz tasvip ediyoruz. O bakımdan bugün gelinen noktada dün yönetici arkadaşa hiç tasvip etmediğimiz olay meydana geldi. Hem orada yapılanlar hem de sokakta Köksal Beye yapılanlar hiç biri doğru değil. Trabzonspor 10sparçaya bölündü. Bizim düşüncemiz bundan sonra inşallah insanların aklı başına gelir. Zaten 1 yıl kaldı genel kurula. Bu 1 yıl süreç içerisinde biz orada kalsak da kalmasak da Trabzonspor’a zarar veriyoruz düşüncesindeyiz. Üyeler konusunda biz hatamızı kabul ediyoruz. Ama yönetim kurulu hatayı kabul etmiyor. Bu nedenle biz tamamen Trabzonspor kulübüne zarar vermemek adına topluca istifa ettik. Bu noktadayız. Bundan sonra Trabzonspor’a hayırlı olsun” dedi.

Çavuşoğlu, diğer kurulların bilgisi olup olmadığı ile ilgili soruya, “Diğer kurullara, yönetim kuruluna hepsine disipline yazılarımızı verdik. Bu basın toplantısından sonra onlara istifa konusunda bilgimiz verdik. Divana teslim edeceğiz. Onlarda yönetim kuruluna verecek. Hazır yazıları. Gidip teslim edeceğiz” diyerek cevap verdi. 

REKORA İMZA ATTI 

Öte yandan 20 yıldır sicil kurulunda başkanlık yapan Tayfun Sezeroğlu, bir rekora imza attı. Sadece bunun 3 yılını 2. Başkan olarak görev aldı. Sezeroğlu, "Bugüne kadar çok yönetimle çalıştık ama en uyumsuz bu yönetim oldu" diyerek sözlerini bitirdi.