Trabzonspor'da Herkes Taşın Altına Elini Soktu 

 Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTV ve NTV Spor ortak yayınında iddialara cevap verdi.
Bordo-mavili kulübün başkanı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Usta, "Ben şuna inanıyorum. Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğuna inanıyorum. Örgütlü bir yapının bir takım çeşitli nedenlerle böyle bir şey olmuş olabilir. Kuvvetle inanıyorum ki var. Orayla ilgili dinlemeler yapılırken Fenerbahçe’ye her hangi bir şekilde PFDK veya Tahkim Kurulunun o örgüt Fenerbahçe’de ki ilgililere yaptırmıyor ki. O takibe alıyor bunları görüyor. Sportif yargılama kabul ediyor. Tahkim de kabul etti, CAS ve UEFA’da kabul etti. Ceza Hukuku davası devam ediyor. Biz de ne kadar destek olacaksak Fenerbahçe’ye olalım. Ama şunu demesin kimse. Fenerbahçe’ye ilgili kişilerin şu kişilerin o örgüt yaptırmıyor ki. Onlar olurken denk geliyor. Sportifte teşebbüs varsa ve tatmin olmuşsa ceza geliyor. UEFA, TFF, CAS tatmin oldu mu oldular ki cezaları verdiler" dedi. 

USTA ; 2010-2011 Şampiyonluğu Anamızın Ak Sütü Gibi Trabzonsporundur . 

MUHARREM USTA'NIN KONUŞMASINDAN ÖZET 

Muharrem Usta Akyazı'da 45 Locanın 28 Tanesini 300 Bin Dolardan Sattım Ben dahil 10 Yönetici 300 Bin Dolardan Aldık Ayrıca ...

ERSUN YANAL 300 BİN DOLAR VERDİ KOMBİNE ALDI 
Trabzonspor'da Kulüp Teknik Direktörümüz bizim bu çabamızı Gördü Bende Taşın Altına Elimi Sokmalıyım diyerekten 300 Bin Dolar vererek Loca Satgın Aldı.

ONUR KIVRAK'TA TEK BAŞINA LOCA ALDI 
Trabzonspor'un Kaptanı Onur Recep Kıvrak 300 Bin Dolar Vererek Locasını aldı. 

AYRICA 3 FUTBOLCUMUZ BİRLEŞEREK 1 LOCA ALDILAR 
Mustafa Yumlu,Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru 300 nBin Dolar Ödeyerek birer loca Aldılar .

Takıma geldiğimizde Sadi Tekelioğlu görevdeydi. Biz onunla sezonu bitirmek istiyorduk ancak kendisi altyapıya dönmeyi çok istiyordu. O nedenle kendisiyle yola bu şekilde devam etme kararı aldı. Ardından yine Trabzonspor'un önemli isimlerinden Hami Mandıralı'yı göreve getirdik. Yeni sezona da onunla hazırlanıyoruz ancak yeni hoca konusuna şuanda girmek istemiyorum.

 Biz bu sene yüzleşme sezonundayız. Taraftar, yönetim ve camia olarak yapılan yanlışlarla yüzleşiyoruz.

 2 ayda çok sorunlu dönemler geçirdik. Ben şöyle diyorum; Bu kısa sürede o kadar sorunu gördükki Allah bize bundan sonrası içinhazır olun mesajı veriyor. Ben taraftara olumsuz mesaj vermek istemiyorum. Gelecek seneyi planlayabilecek durumdayız şuanda. Yeni staddan, kadrosuna kadar, stadın nasıl dolacağına kadar planlamaya başladık.

Trabzonspor her anlamda dibi gördü. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Büyük camiayız bu durumda kalkmasını biliriz diyerek yola devam ediyoruz

 Seçim döneminde benim geldiğimde kupa sürecinin yavaşlayacağını söyleyenler oluyordu. Bazı taraftarlarla oturup konuştuğumuzda bunun şüphesini bile ortada bırakmıyoruz. Trabzonspor'un haklarını sonuna kadar savunmak benim asli görevimdir. Biz hakkımız olan o süreci sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

Biz göreve geldiğimizde tamamen dibe çökmüş sportif ve ekonomik olarak bitmş bir kulüp vardı. Büyük kulüp planlama yaparken, kadro mühendisliği ve teknik direktör konusunda dikkatli olmalıdır. Takım kötü giderken taraftar bağırıyor "Hami istifa etsin." Bakın arkadaşlar sorun Hami, Sadi hoca veya başkası değil. Sorun hoca değil bunu anlamamız lazım artık. Biz Şenol hocaya da yanlış yaptık. Çok üzülüyorum. Milyonlarca taraftar olarak bu düşünceyi değiştirmemiz gerekiyor. Ersun hoca, Vahid Hoca, Şota Hoca vs. sorun hoca değil. Konu şu; sezona başlarken kadro mühendisliğiniz, teknik kadronuz, ödeme planlarınız, herşeyle bütün unsurlarla şampiyonluğa gidilir. Taraftarıyla bütünleşmeyen takımın şampiyonluğa gitmesi imkansız.

 Konyaspor'un bütçesi, Trabzonspor'un faizi kadar. Önemli olan doğru duruş. İşte böyle başarıya ulaşılıyor. 

Elimizdeki kadro, gelecek sezon alacağımız oyuncularla 35-40 kişiye ulaşacak. O zaman ne yapacağız bu oyuncuları kenara atmayacağız. Bunu yapa yapa zararımız artıyor. Ben başkan olarak bir takım birşeylere tahammül ediyorsam, hesap yaptığımdandır. 

Biz son dönemde bazı yerlere özel uçaklar yerine tarifeli uçakları tercih ederek kasada 500 bin tl kara geçtik. Bir örnek daha vereyim önceki yönetimin geçen sezon misafir ettikleri seyirciler için harcadıkları para 1.5 Milyon TL. Bizim 3 ayda harcadığımız ise 30 Bin TL. Biz toparlanma dönemide her adımımıza dikkat ediyoruz hesap yapıyoruz.

 Scout kibiyle ilgili söyleyeceklerim var tabiki. Hollanda'dan kulübe gelecek ekip vardı diyorlardı ancak öyle bir şey yoktu. Bu şöyleydi; sosyla medyadan bir açıkgöz, o adamla ilgili hergün haberler yaptı durdu. Sanki biz onu alacakmışız gibi empoze etmeye çalıştı. Hatta bana da bu kişi özelden mesaj atarak özür diledi ve bu kez oyuncu önerdi. Ben daha inanırmıyım. Şuanda haftada 40 maç takip ediliyor. Dikkat çekilen isimler gidip canlı izleniyor. Bazen taraftarların önerileri dikkate alınarak takip ediliyor. Ben şuanda somut nasıl bilgi vereyim. Şuanda bir kadro var nasıl söyleyelim. Bizim şuanda ön anlaşma yaptığımız oyuncu var. Hatta elde olan bir oyuncumuzu da sattık. Sezon sonu gidecek. Biz şuanda eksik bölgeleri belirleyerek, elde olan oyuncuları değerlendirerek, takım defansif mi atak mı oynayacak, taktik ne olacak, bonservis bedeli olanlar mı olmayanlar mı, bir çok model var, biz bütçemizi düşünerek inanılmaz bir sistemle çalışıyoruz. Bütün taraftar şuna inansın ki, ne yaptığını bilen, bir defa değil çok kez izlenerek rapor çıkarılan, birsistem var. Bu iş sezon sonuna kalmayacak. En son scaout rapor getirdikten sonra, teknik ekip ve ben bakacağız ardından scout ekibinin bile tanımadığı bir danışmana bu futbolcuları danışacağız.

 Hakan Çalhanoğlu'nun serüveninde şu noktadayız. Trabzonspor 4 aylık cezasını talep etmişti UEFA kabul etti ancak onlar itiraz edince şuanlık ertelendi. Bir de bu işin ekonomik boyutu var. En azından paramızı verin. Ben talimat verdim hukukçularımıza paramızı almak için. 1 Milyon Dolarlık bir ceza durumu da var. CAS'a bununla ilgili itiraz edeceğiz. Ben kulübümüzün parasının üstünü kapatacak bir başkan değilim.

Marin çok yaratıcı bir futbolcu. fAKAT onun gibi baskı yapamayan bir oyuncu. 10 tane baskı yapan oyuncunun arasında bir Marin olabilir.  Böyle bir takımda Marin'e tabiki ihtiyaç olabilir. Ancak bizim şuanda ön bölgede hep aynı sorunumuz var. Kadro mühendisliği böyle bir durum. Takım ileriye gittiğinde golü attı attı atamazsa, anında geri dönüş olmuyor ve takım ikiye bölünüyor. Bu gidecek anlamına gelmez. Yapılandırılacak kadroda ihtiyaç olursa kalabilir.

 Bosingwa bizim için çok önemli bir isim. O bizim Avrupa'da bir danışmanımız olabilir. İlerde çok iyi bir teknik direktör olacağını inanıyorum. Biz ondan faydalanmak istiyoruz, o da kulübü çok seviyoruz. Ancak görevin ismi henüz belli değil

 Trabzonspor için ben taraftara seslenmiştim. Kulübümüzün 500 bin Twitter'da takipçisi olmamalı bu çok daha fzla olmalı. Bir sponsorla görüştüğümüzde adamlar bize sosyal medyada ne kadar etkinsiniz diye soruyor.Biz çok yakında web tv , youtube channel ve radyoyu hizmete sokacağız. Şimdi tv'yi açmak kolay ancak içini doldurmak için çalışmalar yapılmalı. Yeni muhteşem bir web sitesi ve tv ile ilgili çalışmalarımız başladı.

Tomas Jun döneminde, eski futbolcularımızdan Lemi Çelik "Almayın onu yanlış adam" diyor. Bu nedenle fikirlere değer vermek gerekiyor.

 Yeni stadımızla ilgili net konuşmak istiyorum. Stadımız, Trabzonspor için bir milat olacaktır. O stada, dünyaya yeniden geliyormuş gibi, futbola yeniden başlıyormuş gibi taraftarımızın heyecanını korumasını istiyorum. Büyük bir sorun olmazsa gelecek sezonun ilk maçında orada olacağız. İki türlü açılış düşünüyoruz. Bakın Konya'da taraftar nasıl bu hale geldi. Bir Milli takımın orada oynaması ikincisi takımın iyi gitmesi. Bizde bu noktada Avrupa'da byük bir kulüple açılış yapmak istiyoruz bu şöyle olabilir bir sponsorumuzun bağlantısıyla önemli bir takım getirebiliriz. Diğer yolu ise dünyanın önemli bir milli takımını getirmek. Şuanda stadımızın locaları için isimleri de tek tek yazdık. Şimdi diyoruz ki durumu iyi olan Trabzonlular buyrun sıra sizde. Yakında loca işleri başlayacak. 40 bin koltuğumuz var 30 bin kombine hedefliyoruz. Modern statlarda çimler hibrit. Bu nedir çimin arasına sentetik bir madde ekleniyor. Böylece çimin havalanması, ısıtılması soğutulması gibi durumları olacak. Ben Beşiktaş'ın stadına gidip gezdim. Türkiye'de kamplaşma var. Benim stadım Beşiktaş'ındır onların ki bizimdir. Bizim yanlızca stat değil bir kompleksi getiriyoruz. Eski parayla 250 Trilyonluk bir adanın üzerine kurulu bir kompleks. Stadın yanında sahalar olacak. Onların çimleri de aynı olacak.


Biz Galatasaray maçının ardından açıklama yapmıştık. Kulüp başkanları ile bir araya geldiğimizde Trabzonspor gibi büyük haksızlıklara uğrayan bir iki takım var. Mesela Kasımpaşa.. Mesela Rize başkanı Metin beyle konuştuğumuzda bana "Bizim maçta hakem yanlışlık yaptı alın ben veriyorum 3 puanı" diyor. Keşke hepsi dese de puan durumu böyle yeniden sıralansa. Türkiye'de özellikle gelecek seneden itibaren bir çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Bu inancım somut şeylere dayanarak olan bir inançtır. Bu adımların atılmış olacağını seneye burada yine konuşacağız. Çünkü bundan rahatsız olanla olmayanlara baktığımızda bu sistemin yaşayamayacağını görüyoruz. Konuşması gerekenlerin zamanı gelince konuşacaklarını veya yapacaklarını düşünüyorum. Bunu nerden biliyorsanız derseniz cevabı şu: Galatasaray maçının ardından ister istemez bu işin içine daha çok girdim. Trabzonspor'un lobisi markasıyla ters orantıda. Masada sadece 4 takım değil tüm takımlar olmalı. Bu masanın başında tabiki Trabzonspor olmalı.


Deniz Ateş Bitnel konusuna değinelim.Avrupa'daki maçlara TFF değil UEFA karar veriyor. Bu atama GS- Trabzon maçının çok öncesinde yapılmıştı. Bu konuda UEFA'nın ataması sonrasında TFF ve benim müdahale etme şansım yok. 


Hiçkimse hiçkimseye altın tepside bir şey sunmuyor. Şampiyonluk için bir savaşa gireceksiniz. Basın ve medya denilen şey Trabzonspor düşmanı değildir. Ben başkan olarak söylüyorum 10 tane televizyona 10 tane kaliteli isim yerleştireceğim. Çok sıkıntı yaşıyoruz. Trabzonspor yıllardır arkasını yetiştirmemiş. Bunla yüzleşmek zorundayız. 50. yılda mutlak şampiyonluğu bize kimse yazmadı. Biz bunu hedef olarak koyduk. Yumuşak davranma konusunda şunu söyleyeyim biz kavga etmesini biliriz. Ancak bunu bu yoldan yapmamalıyız. Sen iyi olmak istiyormusun, ozaman nasıl oynandığını bileceksin.Ben bu camianın neler yapabileceğini biliyorum.
İstanbul'da 3 değil 4 büyük var...  Trabzonspor'un kökleri Trabzon'dadır. Gövdesi heryere yayılmıştır. 4 büyük İstanbul'dadır. Biz İstanbul'dayız. Lobi burda,iletişim burda... Trabzonspor'un İstanbul'da büyük bir tesisi olmalıdır. Bu kulübün burada kökleri artmalıdır. Kulüp İstanbul'a asla taşınamaz. Biz burada büyük bir güçle varız. En güçlü olduğumuz yer İstanbul'dur. Bugün orada maç oynasak stat full dolar.

*Burak Yılmaz konusunda Galatasaray'la konuştuk. Çin'e satışlarda şöyle bir durum var. Satarken aracı para alıyor. Mesela 8 Milyon'a satmışlar arada 1 Milyon'u aracı alıyor ve kasaya 7 Milyon giriyor.

 Onur'un veya Cavanda'nın satılması ile ilgili bir durumu yok.

 50. yılda Şenol Güneş yakışmaz mı diye bir soru var. Ben Şenol Güneş'e Beşiktaş'ta başarılar diledim. Şuanda görevde olduğu bir takım var. O artık Beşiktaş'ın teknik direktörü.

Forma konusu çok kritik. Önemli markaların formaların almak istiyorsanız şöyle bir durum var; Formalar bir sezon önceden seçiliyor. Ayrıca bazı büyük firmalarla Trabzonspor'un bağları kopmuş görüşmek bile istemiyorlar. Birde kulübe ait formalar vardır. Örneğin; Barcelona'nın forması taklit edilemez. Bizim için çubuklu forma çok önemli. Mecburen önceki markayla devam edeceğiz. Kaliteli forma bir sonraki sene gelecek.

TS Clup planlamaları da yanlış. Siz bunun mühendisliğini yapamamışsınız. Bir taraftan bu iş var bir taraftan kaliteli forma işi var. TS clup'larda öyle ürünler varki, adamlar arıyor şu ürünler kaldı ne yapalım diye. Ben de ihtiyacı olanlara okullara v.s gönderiyorum. Bunlar tabiki zarar. TS Cluplar yeniden planlamayla, doğru zamanda .Ömrünün sonuna gelmiş yıldızlardan değilde yen yıldız olmuş yarın öbür gün satabileceğiniz futbolcular olsun ki TS Cluplar'da canlansın. Biz bunların farkındayız. Ama planlayarak yapmak istiyoruz.


Biz okullardan Trabzonspor'a ilgi duyan öğrencileri her maça getirelim. Belirli bölgelerde bu öğrencileri belirleyelim. Bu çocuklar stada girsinler çime bassınlar. Sonra formalarıyla dönsünler şehirlerine. Karadeniz bölgesinde bir çok bölgede güzel bir organizasyonla bunları yapmak istiyoruz.