Trabzonspor Zargo Toure’ye Ayasofya’da İmza Attırdı 

Haber :Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com Trabzonspor’un yeni transferi Zargo Toure, Trabzon’un tarihi mekanlarından Ayasofya Camisinde kendisini bordo-mavili renklere bağlayan imzayı attı.
Trabzonspor yeni sezon için transferlerine devam ediyor. Bordo - Mavililer Vahid Amiri ve Majid Hosseini’nin ardından bugün de renklerine stoper Zagor Toure’yi kattı.
Ayasofya Camisinde yapılan imza törenine Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ile Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu katıldı.
Hacısalihoğlu, “Bu tranfser döneminde az sayıda ihtiyaç olan bölgelere oyuncu kattık. Hem takım kadrosu hem kulübün ekonomik konumu bunu gerektiriyordu. Yeni katılan arkadaşımızda savunmanın merkezinde görev yapıyor. Geçmişte bu konuda başarılı bir spor hayatı var. İzleme komitemizin kanaati ve önerisiyle kendisiyle anlaşma sağladık. Umuyor ve diliyorum ki Trabzonspor’da çok başarılı olacak, Trabzonspor’un bir eksiğini tamamlamış olacak. Bu imza törenini de Trabzon’un önümli tarihi eserlerinden Ayasofya önünde yapıyoruz. Trabzonspor, Trabzon için vardır, katkı sağlamak için vardır. Transfer vesilesiyle Trabzon turizmine bir katkımız olursa bundan ayrıca mutluluk duyarız. Ondan büyük beklentilerimiz var bunlara cevap verecektir inanıyoruz” dedi.
Toure ise, “Burada olmaktan çok mutluyum. Arkadaşlarım arasına katılmaktan ve Trabzonspor gibi büyük kulübe katılmaktan mutluyum. Umarım hepimiz için başarılı bir yıl olacak” dedi.
İmza toplantısına Toure’nin babası da katıldı.
Hacısalihoğlu bu sırada espri yaparak, “Oyuncumuz Fransa’da oynuyordu. Oradan geldi. Babası da Senegal’den kalktı oyuncumuzun imza törenine geldi. O da eski futbolcudur. Azcık daha genç olsa onu da kadromuza katacaktık” ifadelerini kullandı.
Toure, Trabzonspor’da daha önce oynayan Senegallilerle iletişim kurup kurmadığı sorusuna ise “Bir çok arkadaşımız oynadı. N’doye ile tanışıklığım yok. Ama çok yakın arkadaşım burada oynuyor. Diaria. Gelmeden önce Trabzonspor’un çok önemli kulüp olduğunu söyledi. Gelmeden önce de bu bu kararı almamda etkili oldu” diye yanıt verdi.
Hacısalihoğlu, imza törenlerinin tarihi alanlarda yapılmaya devam edileceğine dikkat çekerek, ancak bu sene bütün yerleri gezemeyeceklerini söyledi.
Bunun nedeni olarak ise Hacısalihoğlu, “Transferi aşağı yukarı sonlandırdık gibi bir şey. Çok büyük sürpriz olmazsa bu sene ki transferi tamamladık” dedi. Türk ligini takip edip etmediğine ise Toure, “Tabiki daha önce takip ettiğim Türkiye ligi takımları vardı. Kendi gelişim açısından buradaki lig açısından önemliydi. Takip ettiğim takımlar vardı. Trabzonspor’da takip ettiğim takımlardandı…” dedi. Milli takım hedefi olup olmadığı ile ilgili Toure, “Benim en önemli hedeflerimden biri bu.. Buraya geliş amacım en önemli hedeflerimden biri milli takımda oynamak” diye yanıtladı. Menajere ücret ödenmediği iddiasına ise Hacısalihoğlu, “Menajeri hiçbir ücret ödenmedi değil. Her şeyde şeffaf olacağız. Bu yönetime geldiğimiz günden beri söylediğimiz söz. Bir yabancı menajeri var oyuncunun. O ödemelerle ilgili bazı talepleri oldu. Sorun şu şekilde çözüldü.
Oyuncuya ödenecek ücrette menajerin ücreti de verilmiş olacak. Bu açık hem anlaşmada hem kamuoyuna açıklanacak. Menajer ücret almıyor diye bir şey yok. Adamlar kalkmış Fransa’dan buraya gelmiş. Bizi de tanımıyor” diye yanıtladı. Toure, Trabzonspor’a gelmeden önce Türkiye’yi araştırıp araştırmadığı ile ilgili olarak ise, “Türkiye Müslüman bir ülke olması nedeniyle ikinci bir ev. Buraya gelmemin en önemli sebebi bu. Bende Müslüman olarak Müslüman bir ülkeye geldiğim için mutluyum. Buradaki hayat bana göre” ifadelerini kullandı” dedi. Eric Aruk ile ilgili olarak ise Hacısalihoğlu, “Görüşmeler yapılıyor. Henüz sonuçlanmadı. Olursa yarın da onunla sözleşme yaparız. Rafet El Roman’ı biliyorsunuz uzun zamandır Trabzonspor ile ilgili sanatçı kardeşimiz. Bu oyuncuyla ilgili görüşmeleri olmuş. Trabzonspor’a tavsiye etmiş. Bonservissiz katılacağını ve çok çok uygun transfer ücretiyle …
Şayet bu dönem içinde Trabzonspor ile uyum sağlayamaz katkı sağlayamazsa sözleşmesini otomatikman tek taraflı feshetmek şartıyla böyle bir transfer görüşmesi oldu. Bakarsınız çok katkısı olur. Şimdilik durumu bu. Bizi söylediğimiz gibi transfer ile ilgili çalışmaları büyük oranda tamamladık. Belki bir oyuncu belki iki oyuncu daha transfer bitişine doğru katılabilir.