Trabzonspor Vatan İçin Meyan'a İndi 
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Trabzonspor Kulübü Demokrasi İçin Meydanlara İndi. Trabzonspor Futbol Kulübü Daha Öncede Darbe Girişimi olduğu gece ilk olarak  İnternet Haber Sayfasından  Darbeyi kınamış bunun ülkeyi kaosa sürükleyeceğini Ekonomisini berbat edeceğini ifade etmiş Darbeye karşı olduğunu demokrasinin yanında olduğunu ifade etmişti. Bu gece Trabzonspor Futbol Kulübü Başkanı Muharrem Usta ,Teknik Direktör Ersun Yanal ve Tüm Futbolcular bu gece Trabzon Meydan Parkına gelerek Darbeye karşı günlerdir Dik Duran Trabzon Halkının karşısına çıktı ve Demokrasi için olmamız gereken yerdeyiz diyerek mesajını verdi. 

Vatan için meydandaydık! Demokrasi nöbetine katıldık.
Başkanımız Muharrem Usta, Asbaşkanımız Ahmet Çubukçu, Genel Sekreterimiz Gençağa Meriç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Rıza Egemen, Suat Şen, Gökhan Saral, Coşkun Bülbül, Emre Aksoy, Okan Alemdaroğlu, Adem Beder, Erhan Çimşir, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, teknik heyetimiz, Kaptanımız Onur Kıvrak ve futbolcularımız hain darbe girişimine karşı demokrasimize sahip çıkmak için Meydan Parkın’nda demokrasi nöbetine katıldı.
Onur Kıvrak: “Kefenimizle yola çıktık”
Parkta hazırlanan platformda ilk olarak Kaptanımız Onur Kıvrak söz aldı. Onur şu ifadeleri kullandı: “Size ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Bu vatan için canı feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sizler olduğunuz sürece bu ülke bu memleket daha iyi yerlere geleceğinden eminim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür etmek istiyorum. Dik duruşuyla nasıl bir lider olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Son olarak Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile konuşmamı tamamlamak istiyorum. ‘Ben kefenimle yola çıktım’ dedi. Biz de kefenimizle O’nun arkasındayız"
Başkanımız Muharrem Usta, "Bu zorluğun altından hep birlikte kalkacağız"
Başkanımız Muharrem Usta ise şöyle konuştu: “Hepimiz kardeşiz, hepimiz birbirimizin koluna girmişiz. Hiçbir siyasi görüş farklılığı olmadan, hiçbir etnik ve mezhep farklılığı olmadan bu zor günde ülkemizin içinden geçmiş olduğu bu zor günlerde birlik ve beraberliğimiz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz 60 darbesini gördü, bizler 80 darbesini yaşadık. Arada muhtaralar gördük. Ama böylesini hiç görmedik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bomba atıldı. Benim önerim olmuştu; ‘Ne olur buraların hepsini düzeltmeyelim, tarihe bir miras kalmak üzere burada bir müze inşa edelim. Bizden 100 sene sonra, bin sene sonra yaşayanlar bu ülkenin nasıl ayakta kaldığını ne büyük badireler atlattığına şahit olabilsinler’. Hep birlikte bu zorluğun altından kalkabileceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Takımımız yarın kampa gidecek. Onlar da size selam olsun diye buradalar. Onları yarın uğurlayacağız."
"Biz biriz birlikteyiz"
Zor bur süreçten geçtiklerini belirten Başkanımız Muharrem Usta sözlerini şöyle tamamladı: "Zor bir süreçten geçiyoruz. Ama bu millet hiçbir ayrım yapmadan olağanüstü bir refleksle bundan sonra çoluk çocuğumuzun arkadan gelen neslin çok daha sağlıklı yaşayacağı ülkeyi inşa etmek için devasa bir imza attılar. Her birine şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizi buradan yad ediyoruz. Yaralanan bütün vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gerçekten burada liderliği dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz. O gece tankların sesinin gümbür gümbür olduğu o gece bütün parti liderlerinin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bütün siyasilerin vermiş olduğu desteğe çok teşekkür ediyoruz. Biz biriz. Birlikteyiz, bütünüz. Bu vatanın yarınlara demokratik bir şekilde demokrasiyi daha büyüterek çıkması için nöbetteyiz. Hep birlikte yarını inşa etmek için yolculuktayız. Geleceğimizin teminatı olan sizlere bütün vatandaşlara Türkiye’nin dört bir tarafından nöbette olan herkese buradan selamlarımızı sunuyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından yöneticilerimiz, teknik heyet ve futbolcularımız ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak alandan ayrıldılar.