TRABZONSPOR USTA'YA HOŞ GELDİN MESAJI GÖNDERDİ 3-1 
Haber  Ömer Altıntaş / Muharrem Altıntaş www.trabzonhaber24.com

 Süper Lig'in 14. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, sahasındaki seyircisiz maçta Eskişehirspor'u 3-1 yendi. Karadeniz Fırtınası, yeni başkan Muharrem Usta'ya Cardozo, Mehmet Ekici ve Muhammet Beşir'in golleriyle hoş geldin hediyesini verdi.

Dünkü kongrede ipi göğüsleyen Muharrem Usta ile beyaz sayfa açan bordo-mavililer, bu yeni döneme 3 puanla başlamanın sevincini yaşadı. 

Olaylı Gaziantepspor maçının ardından 2 maç seyircisiz oynama cezası alan bordo-mavili takım, ligin dibine demir atan Eskişehirspor'u Cardozo (Dk.17'), Mehmet Ekici (Dk. 56') ve Muhammet Beşir'in (90+3) golleriyle yıktı. 

75. dakikada gördüğü Emre Güngör'ün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Eskişehirspor 85'te Pinto'nun golüyle farkı 1'e indirdi. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak puanını 20'ye çıkardı. Bordo-mavililer, Çaykur Rizespor'u geçerek haftayı 8. sırada tamamladı. Bordo-mavililer gelecek hafta Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

Usta'nın ilk heyecanı
Trabzonspor'da dün akşam başkanlık görevine seçilen ancak henüz mazbatasını almayan Muharrem Usta, Eskişehirspor maçında protokol tribününde yerini aldı. Muharrem Usta, selefi İbrahim Hacıosmanoğlu ile de tribünde kısa bir süre sohbet etti.

Öte yandan, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de protokol tribünden karşılaşmayı izledi.

ESKİ BAŞKAN HACIOSMANOĞLU TRÜBÜNDE TERİNİ ALDI 
Gaziantepspor maçı sonrasında hakem Çağatay Şahan'a yönelik yaşanan olaylara ilişkin 280 gün hak mahrumiyeti cezası alan Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı izlemek üzere Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi.

Hafta sonu genel kurulda yaptığı konuşmada, "Seçilsem de seçilmesem de pazartesi akşamı tribündeki yerimi alacağım" diye açıklama yapan Hacıosmanoğlu, stada girerek protokol tribünden maçı takip etti. Yine PFDK tarafından hak mahrumiyeti cezası alan eski Başkan yardımcısı Ali Uzunay da aynı tribünde yer aldı.

SEYİRCİSİZ SESİZ GECE OLDU
Trabzonspor, Gaziantepspor maçı sonrası verilen 2 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle Eskişehirspor karşısına da taraftar desteğinden yoksun çıktı.

Daha önce Gençlerbirliği maçını seyircisiz oynayan bordo-mavililer, Eskişehirspor maçıyla cezasını tamamladı. Misafir taraftar tribününde ise 76 Eskişehirspor taraftarı yer aldı.

TRABZONSPOR KADRODA DEĞİŞİKLİK YAPTI 

Trabzonspor, ligde geçen hafta Fenerbahçe'ye karşı oynadığı müsabakanın 11'inde 4 değişikle Eskişehirspor karşısına çıktı. Bordo-mavili takımda 2-0 kaybedilen Fenerbahçe maçının 11'inde yer alan isimlerden, kırmızı kart cezalısı Alper Uludağ'ın yerine Douglas, N'Doye'nin yerine Cardozo, Erkan Zengin'in yerine Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı'nın yerine ise Aytaç Kara başlangıç kadrosunda yer aldı.

Karadeniz ekibinde, kart cezalıları Alper Uludağ, Salih Dursun, sakatlıkları bulunan Marin ve Sefa Yılmaz ile kadro dışı bırakılan Deniz Yılmaz, kadroda yer almayan isimler oldu.


Trabzonspor'da eksik oyuncuların çokluğunda 19 yaş altı takımından Muhammet Beşir ile 17 yaş altı takımından Abdülkadir Ömür ilk kez 18 kişilik kadroda kendilerine yer buldu.

UEFA'nın internet sitesinde "Türk Messi, yeni Hagi" ifadeleriyle tanıtılarak, geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Abdülkadir Ömür ve Şota Arveladze döneminde kısa bir süre A takım ile idmanlara çıkan Muhammet Beşir, teknik direktör Sadi Tekelioğlu tarafından 18 kişilik kadroda şans bularak maça yedekler arasında başladılar.

Mehmet Ekici yetiştirildi
Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta sağ ayak bileği burkulan Mehmet Ekici, uygulanan tedavi programının ardından Eskişehirspor maçına yetiştirildi. Başarılı futbolcu, sağlık ekibinin yoğun mesaisinin ardından, Eskişehirspor karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Belindeki ağrı nedeniyle Almanya'ya tedaviye giden Marko Marin ise beklenen iyileşmeyi gösteremeyince, riske edilmeyerek maç kadrosuna dahil edilmedi.

Bu arada, hafta içerisinde ağır gribal enfeksiyon geçiren Cavanda ve Musa Nizam da iyileşerek kadroda kendilerine yer buldular.