TRABZONSPOR TEKELLİOĞLU İLE GENÇLERBİRLİĞİ'Nİ YENDİ 1-0
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında, zor günler geçiren Trabzonspor, evinde Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi.. Avni Aker Stadı'nda oynanan ve Trabzonspor'un cezası nedeniyle ev sahibi taraftarların alınmadığı mücadeleyi bordo-mavililer uzatma dakikalarında gelen golle 1-0 kazandı.
 
Pozisyon açısından oldukça kısır geçen mücadelede iki takım da hücum varvasyonları açısından oldukça zayıf kaldı. İki takımın da uzatma dakikalarına kadar sadece 1'er şutu kaleyi buldu. Ancak son dakikalara doğru baskısını artıran Trabzon, 90+3. dakikada Mehmet Ekic'nin golüyle öne geçti ve maçtan da 1-0 ile ayrılarak, kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.
 
Bu skorun ardından Trabzonspor Şota Arveladze'nin ardından takımın başına geçici olarak gelen Sadi Tekelioğlu'nun ilk maçında 3 puanı kaparken, 17 puanla 9. sıraya yükseldi. Üst üste 3. maçından da galibiyet çıkaramayan Gençlerbirliği ise 13 puanla 14. basamakta yer aldı.
 
Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacakken, Gençlerbirliği ise evinde Gaziantepspor'u konuk edecek.
 
TEKELİOĞLU 14 YIL SONRA TAKIMIN BAŞINDA
 
Trabzonspor'da Şota Arveladze'nin gönderilmesinin ardından geçiş döneminde takımın başına getirilen Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, 14 yıl sonra bordo mavili takımla birlikte Avni Aker Stadyumu'na çıktı. Bordo mavililerde 2001 yılında görev yapan Sadi Tekelioğlu, görevini Hans Peter Briegel'e devretmişti.
 
5 DEĞİŞİKLİK
 
Sadi Tekelioğlu, Medipol Başakşehir maçının kadrosunda 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Bordo mavililerde, deplasmanda 1-0 kaybedilen Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de görev yapan Douglas, Constant, Mehmet Ekici, Erkan Zengin ve Cardozo'nun yerine Gençlerbirliği karşısında Mustafa Yumlu, Alper Uludağ, Sefa, Marko Marin ve N'Doye sahaya sürdü.
 
DOUGLAS CEZALI
 
Trabzonspor'da Douglas Franco cezası nedeniyle görev yapamazken, izinli olan Esteban, sakat Yusuf 18 kişilik kadroda yer almadı. Deniz Yılmaz ise tercihler nedeniyle kadroda kendine yer bulamadı.
 
SEYİRCİSİZ MAÇ
 
Trabzonspor, Gaziantepspor maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle PFDK'dan aldığı 2 maçlık seyircisiz oynama cezasının ilkini Gençlerbirliği maçında çekti. Bu arada misafir seyirci tribününde 5 kırmızı siyahlı taraftar takımlarını destekledi.
 
İLK YARIDA KARŞILIKLI BİRER POZİSYON
 
İki takımın da kontrollü başladığı mücadelenin ilk yarım saatinde gol pozisyonu yaşanmadı. 30. dakikadan sonra iki takım da biraz hareketlendi ve devreye kadar 1'er önemli tehlike ortaya çıktı.
 
Önce 33. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Landel müsait pozisyonda olmasına rağmen kötü vurdu ve top yandan auta çıktı.
 
Bu pozisyonun hemen ardından, 35. dakikada ise, Marin'in ceza alanına ortasını N'Doye kafa ile geriden gelen M'bia'ya indirdi. M'bia topun gelişine vurdu ancak şut auta çıktı ve bordo-mavililer önemli pozisyondan yararlanamadı.
 
TRABZON SALDIRDI VE...
 
Mücadelenin ikinci yarısına da iki takım sakin başladı ve uzun süre orta saha mücadelesi yaşandı. Mutlak galibiyet hedefleyen Trabzonspor, son dakikalara doğru baskısını artırdı ve Gençlerbirliği kalesinde tehlike yaratmaya başladı.
 
Bordo-mavililer, 83. dakikada gole çok yaklaştı. Mehmet'in şık pasına Cavanda hareketlendi. Sağdan çizgiye inen Cavanda M'bia'ya çıkardı. Ceza alanı içinde M'bia'nın vuruşuna savunma ayak koydu. Top tekrar Cavanda'ya geldi ancak ofsayt bayrağı kalktı.
 
Bordo-mavilileri ayağa kaldıran gol ise 90+3. dakikada geldi. Soldan Alper'in ortasını kafayla savunma uzaklaştırdı. Topun indiği yerde Mehmet vardı. Sol ayağı ile vuruşu savunmaya çarpınca kaleciyi yanılttı ve ağlarla buluştu. Trabzonspor zorlu maçtan 3 puanı çıkardı.