Bordo-mavilileri 3 puana götüren golleri Nwakaeme, Ekuban (P) ve Berkan (k.k.) kaydetti. Göztepe'nin tek golü ise penaltıdan Alpaslan'dan geldi. Lider Trabzonspor bu galibiyetle puanını 56'ya yükseltti ve salgın arasından kayıpsız döndü. Göztepe ise 27. haftayı 37 puanla kapadı

Yaklaşık 3 ay aranın ardından başlayan Süper Lig'de lider Trabzonspor, 27. hafta karşılaşmasında Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Bordo-mavililerin gollerini Nwakaeme, Ekuban (P) ve Berkan (k.k.) kaydederken Göztepe'nin tek golü penaltıdan Alpaslan'ın ayağından geldi. Trabzonspor bu galibiyetle puanını 56'ya yükseltti ve salgın arasından kayıpsız döndü. Göztepe ise 27. haftayı 37 puanla kapadı.

MAÇIN DAKİKALARI

Maça hızlı başlayan Trabzonspor henüz maçın ilk dakikalarında büyük bir tehlike yarattı. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Novak yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto topu kornere çeldi.

Rakip kale önünde üst üste fırsatlar bulan bordo-mavililer 4. dakikada bir kez daha pozisyona girdi. Sol kanatta topla buluşan Nwakaeme ceza sahasına etkili bir orta yolladı. Ekuban'ın kafa vuruşunda kaleci güçlükle topu kornere çelmeyi başardı.

5. dakikada bu kez Göztepe etkili geldi! Ceza yayı üzerinde topla buluşan Andre Castro sol ayağıyla dönerek vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarı çıktı.

15. dakikada sağ kanatta bulduğu boşluğu değerlendiren Murat Paluli, Halil Akbunar'ı topla buluşturdu ancak Halil'in ortasında top kaleci Uğurcan'da kaldı.

16. dakikada Trabzonspor organize bir hücumla golü buldu. Sağ kanatta kısa paslaşmalarla son çizgiye inen Pereira kale sahasına harika bir orta yolladı. Yakın mesafede iyi yer tutan Nwakaeme düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

21. dakikada Nwakaeme yine sol kanatta topla buluştu ve rakiplerinden sıyrılıp çaprazdan şutunu attı fakat top yakın direğin dibinden dışarı gitti.

25. dakikada Novak'ın soldan yaptığı ortayı Göztepe savunması karşılarken seken topu kontrol eden Abdülkadir Ömür ceza sahası dışından şutunu attı ama etkili olamadı.

33. dakikada ani gelişen Trabzonspor hücumunda topla buluşan Sörloth süratle ceza sahasına yaklaşıp pasını sağ taraftaki Ekuban'a verdi. Ekuban çaprazdan karşı karşıya pozisyonda kaleci Beto'yu geçemedi.

TRABZONSPOR 10 KİŞİ

41. dakikada Guilherme, Andre Castro'ya yaptığı müdahale sonrası önce ikinci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

43. dakikada Trabzonspor ceza sahası yakınlarında kafalardan seken topu Castro içeri doldurdu. Savunma arasında hareketlenen Serdar Gürler topun gelişine istediği vuruşu yapamadı.

İlk 45 dakika Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

46. dakikada Poko'nun sağdan yaptığı orta Castro'dan sekerken arka direkteki Serdar topun gelişine yakın direğe sert vurdu ancak kaleci Uğurcan gole izin vermedi.

TRABZONSPOR PENALTI KAZANDI

49. dakikada orta alanda topla buluşan Sörloth topu süratle rakip sahaya taşıdı. İki rakibine rağmen ceza sahasına giren Sörloth, Poko'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem beyaz noktayı işaret etti.

52. dakikada penaltıda topun başına geçen Ekuban düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

BU KEZ GÖZTEPE PENALTI KAZANDI

54. dakikada VAR incelemesi sonucu Da Costa'nın Jerome'a ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale penaltı olarak değerlendirildi.


57. dakikada Göztepe'nin kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Alpaslan topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek farkı bire indirdi.

59. dakikada Cameron Jerome, Pereira'ya yaptığı müdahale sonrası sarı kart görerek gelecek haftaki Yeni Malatyaspor maçında cezalı durumuna düştü.

67. dakikada konuk ekipte Badou N'Diaye oyuna girerken Nwakaeme kenara alındı. Nwakaeme bu karara uzun süre tepki gösterdi.

72. dakikada Berkan'ın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Castro ayağının içiyle uzak köşeye harika bir vuruş yaptı fakat top direğin dibinden dışarı gitti.

84. dakikada Trabzonspor ani gelişen bir hücumla üçüncü golü buldu. Sol kanattan hareketlenen Abdülkadir Ömür savunma arkasına hareketlendi ve topla buluştu. Ayağından açılan topa Beto müdahale etti ancak top bir kez daha Abdülkadir'e çarptı ve ağlarla buluştu.