14. dakikada 1-0 öne geçen bordo-mavililer 46. dakikada Sacko, 84. dakikada Estupinan'ın gollerine engel olamayınca sahadan puansız ayrıldı. 28. haftada liderlik koltuğunu kaybeden bordo-mavililer, Başakşehir'in de Konyaspor'a yenilmesine rağmen son 2 haftaya 4 puan geride girdi. Kümede kalma yolunda önemli bir galibiyet alan Denizlispor ise puanını 35'e yükseltti

Trabzonspor, Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde Denizlispor'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu. 14. dakikada Ekuban'la 1-0 öne geçen ve ilk 45 dakikayı önde tamamlayan bordo-mavililer ikinci yarıda Sacko ve Estupinan'ın gollerine engel olamayınca sahadan puansız ayrıldı. Son 5 haftada tek galibiyet alabilen ve 4 beraberliği bulunan Trabzonspor, son 2 haftaya lider Başakşehir'in 4 puan gerisinde girdi.

Bordo-mavililer 33. haftada Konyaspor, 34. haftada ise Kayserispor'la mücadele edecek. Puanını 35'e yükselten Denizlispor ise kalan haftalarda Alanyaspor ve Ankaragücü'yle oynayacak.

MAÇIN DAKİKALARI

5. dakikada Bergdich sol kanatta dar açıdan sert bir orta yaptı. Top bir anda kaleye yönelirken Uğurcan Çakır müdahale etmeyi başardı.

7. dakikada Aissati uzak bir mesafeden çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Uğurcan Çakır son anda parmaklarının ucuyla topa müdahale etmeyi başardı.

11. dakikada Sosa'nın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Ekuban şık bir hareketle rakibinden sıyrıldı fakat sol ayağıyla etkili bir vuruş yapamadı.

14. dakikada Trabzonspor, Denizlispor'un baskısını isabetli paslarla geçti. Abdülkadir Ömür'ün çok şık ara pasıyla savunma arkasına sarkan Ekuban kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi.

15. dakikada Nwakaeme'nin Abdülkadir Ömür'e yolladığı pas Denizlispor savunmasından döndü. Trabzonsporlu futbolcular penaltı beklerken hakem oyunu devam ettirdi.

21. dakikada Jose Sosa kaleye oldukça uzak bir mesafeden çok sert bir vuruş yaptı fakat top az farkla yandan dışarı gitti.

23. dakikada Nwakaeme'nin pasıyla ceza yayının biraz gerisinden şut imkanı bulan Abdulkadir Parmak vuruşunda isabet sağlayamadı.

28. dakikada Aissati'nin ara pasıyla savunma arkasına sarkan Sacko topu son çizgiden geriye çevirdi. Rodallega'nın çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Uğurcan'da kaldı.

33. dakikada Denizlispor savunmasından seken topu önünde bulan Abdülkadir Ömür sol ayağıyla sert vurdu. Kaleci Hüseyin aynı güzellikte kurtarışla gole izin vermedi.

35. dakikada Trabzonspor köşe vuruşu sonrası ev sahibi ekip hızlı hücum fırsatı yakaladı. Sacko'nun taşıdığı top sonrası ceza sahasında topla buluşan Recep arka direğe ortaladı. Aissati'nin yeniden kale sahasına çevirmek istediği topa Abdülkadir Ömür ayak koydu ve tehlikeyi önledi.

40. dakikada Murawski'nin sağ kanattan yaptığı ortada Hosseini'den kritik bir müdahale geldi.

Trabzonspor ilk yarıyı Ekuban'ın tek golüyle 1-0 önde tamamladı.

46. dakikada rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta Zeki Yavru etkili bir orta yaptı. Hadi Sacko rakibine rağmen iyi bir kafa vuruşu yaparak skora dengeyi getiren golü kaydetti.

61. dakikada Abdülkadir Ömür'ün çaprazdan uzak direğe yaptığı vuruşu Sackey karşılamayı başardı.

64. dakikada Abdülkadir Ömür bu kez sol kanattan ceza sahasına girdi ve kale sahasına pasını aktardı. Nwakaeme'den seken topu Sackey uzaklaştırdı.

66. dakikada Nwakaeme topu süratle taşıdı ve Trabzonspor tehlikeli bir pozisyon fırsatı yakaladı ancak Sörloth'un Ekuban'a yolladığı pas savunmadan geçmedi.

73. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Novak kale sahasına sert bir orta yolladı. Sörloth'un zor durumda yaptığı vuruş direkten dönerken seken topta Denizlispor savunması Abdülkadir Ömür'e gol şansı tanımadı.

74. dakikada Trabzonspor köşe vuruşunda arka direğe seken topa Manuel da Costa kafayı vurdu ancak Denizlispor savunması topu çizgide karşıladı ve uzaklaştırdı.

78. dakikada Trabzonspor rakip kaleye çok hızlı geldi. Ekuban rakibinden sıyrılıp kaleciyle karşı karşıya kalmak istedi ancak Mustafa Yumlu'dan kritik bir müdahale geldi.

80. dakikada Aissati'nin pasıyla savuma arkasına sarkan Estupinan, Uğurcan'dan önce davrandı ve pasını dışarı aktardı. Olcay Şahan'ın ortasında top doğrudan oyun alanını terk etti.

84. dakikada Olcay Şahan'ın pasında topu güçlükle de olsa kontrol eden Estupinan ceza sahasına girdi ve sağ çaprazda dar bir açıdan topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

86. dakikada Novak'ın ortasında top savunmadan sekti. Topu önünde bulan Nwakaeme'nin sert şutunda meşin yuvarlak Oğuz'dan döndü.

88. dakikada rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Manuel da Costa kaleyi gördü ve çok sert vurdu ancak top direkten oyun alanına geri döndü.

90. dakikada sağ kanatta topla buluşan Ekuban bir anda hızlandı ve rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza sahasına girdi ancak çaprazdan yaptığı vuruş etkili olmadı.