UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Rusya'nın Rostov takımına konuk olan Trabzonspor, rakibiyle yaptığı ilk maça oranla 5 değişik oyuncuyla sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımın Rostov ile yaptığı ilk maçta 11'de sahaya çıkan oyunculardan Bosingwa ve gribal enfeksiyon geçiren Constant, kadroda yer almadı. Sakatlığının ardından Trabzon'da yapılan son antrenmanda takımla çalışan Mustafa Yumlu ise riske edilmeyerek yedek kulübesinde oturtuldu. Teknik direktör Vahid Halilhodziç, forvet hattında Yusuf Erdoğan ve Cardozo'yu ise yedek soyundurdu.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda aldığı 2-0'lık galibiyetin avantajıyla Rostov karşısına çıkan bordo-mavili takım, ilk yarıda savunma güvenliğini ön planda tutarken, kontrataklarla rakip kale önünde etkili olmaya çalıştı. Rostov ise özellikle sağ kanattan Kalachev ile duran toplarla ceza alanı içinde etkili olmaya çalıştıysa da aradığı golü bulamadı ve devre golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da tempoyu iyi ayarlayan bordo mavili temsilcimiz, maçı 0-0'lık beraberlikle noktaladı ve adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı.
Trabzonspor'un takibi, 29 Ağustos cuma günün çekilecek kuranın ardından belli olacak.