Trabzonspor Rize'de Atmacayı Avladı 2-3 

Avrupa kapısını açtı. 

Son 11 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlikle müthiş bir çıkışa imza atarak, dördüncü sıraya kadar yükselen Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. 3 puana ulaşan bordo-mavililer Beşiktaş'ın puan kaybetmemesi sonrası sezonu 4. sırada tamamladı!

Çaykur Rizespor maça hızlı başladı ve 16. dakikada 1-0 öne geçti: Fernando Boldrin, Vedat Muriqi'nin ceza sahası içinde kendisine aktardığı pası önce kontrol edip sonra da şık bir vuruşla ağlara gönderdi.

TRABZON'UN YANITI GECİKMEDİ!

Mücadelede 20. dakika oynanırken Trabzonspor eşitliği yakaladı: Rodallega kendisine sol kanattan yapılan şık ortaya aynı şıklıkta bir kafa vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Nwakaeme golün hazırlayıcısı oldu.

Maçın 24. dakikasında Trabzonspor öne geçti: Nwakaeme sol kanattan harika getirdiği topu yerden pasıyla altı pasın önündeki Rodallega'ya aktardı ve Rodallega'nın vuruşunu Melnjak'a çarpıp fileleri havalandırdı.


Ev sahibi ekip hücuma hızlı çıkma şansı yakalayamadığı dönemlerde geriden paslaşarak çıkmakta güçlük çekti ve top kayıpları yaptı.

ABDÜLKADİR FARKI 2'YE ÇIKARDI

Trabzonspor'da Nwakaeme bir kez daha sahne aldı ve Abdülkadir Ömür farkı 2'ye çıkardı: Abdülkadir Ömür, Gökhan Akkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol ayağıyla topu kaleye rahatça yolladı ve skoru 3-1'e getirdi.

İlk 45 dakikada başka gol olmadı.

Çaykur Rizespor ikinci yarıya hızlı başladı: Atıf top ile hızlıca ceza sahsına girip şut çekti ve top Hüseyin'den sekerek Muriqi'nin önüne düştü ama Vedat Muriqi net gol fırsatında topu dışarı gönderdi.

Maçın kalan dakikalarında gol olmayınca Trabzonspor sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından puanını 63'e yükselten bordo-mavililer, Beşiktaş'ın puan kaybetmemesi sonrasında sezonu 4. sırada tamamladı. Çaykur Rizespor ise sezonu 41 puanla kapattı.

Çaykur Rizespor: 2 - Trabzonspor: 3

Stat: Çaykur Didi 

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Saadane, Awaziem, Melnjak, Azubuike (Dk. 84 Abarhoun),Musa Çağıran (Dk. 46 Umar),Samudio, Aatıf (Dk. 73 Mustafa Saymak),Boldrin, Muric

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hosseini, Hüseyin Türkmen, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa (Dk. 22 Ekuban),Yusuf Yazıcı (Dk. 90+3 Toure),Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Rodallega (Dk. 90+5 Murat Cem Akpınar)

Goller: Dk. 16 Boldrin, Dk. 65 Muric (Çaykur Rizespor),Dk. 20 ve 23 Rodallega, Dk. 43 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 89 Novak (Trabzonspor),Dk. 90+5 Boldrin (Çaykur Rizespor)

Son dakika haberler, köşe yazılar, ekonomi, magazin, siyaset, spor gündeminin tek adresi HaberTurk.com; HaberTurk.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, haberler izinsiz olarak kopyalanamaz ve başka yerde yayınlanamaz.