Trabzonspor O- Nazi İle Farklı 2-0
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Spor Toto Süper Lig'in 1. haftasında Trabzonspor, Kasımpaşa'yı ağırladı. Seyircisiz oynanan maçta ev sahibi takım, 20 ve 90+1'de Onazi'nin attığı gollerle karşılaşmayı 2-0 kazandı. Yeni sezona birçok transferle giren Ersun Yanal'ın öğrencileri, lige 3 puanla başlarken Paşa puan sevinci yaşayamadı.
Ayrıntılar birazdan...

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'yı konuk eden Trabzonspor, yenilenen bir kadroyla rakibi karşısına çıktı. Geçen sezonun son haftasında Kasımpaşa'ya 6-0 mağlup olan bordo-mavililer, bu sezonun ilk haftasında aynı rakibi karşısında ilk 11'de 10 farklı oyuncuyla mücadele etti. Geçen sezonun ardından 93 gün sonra yine Kasımpaşa'yı sahasında ağırlayarak sezona başlayan Karadeniz ekibinde, sadece Okay Yokuşlu, iki maçta da görev alan tek isim oldu.
Yedek kaleci Esteban Alvaroda ve Okay Yokuşlu olmak üzere geçen sezon ki Kasımpaşa maçının 18 kişilik kadrosunda 2 oyuncu yer aldı.

YABANCI TRANSFERLERİN 3'Ü 11'DE
Teknik direktör Ersun Yanal, yabancı oyuncu transferlerinin 3'ünü ilk 11'de oynattı. Bordo-mavili takımda, yeni transferler Jan Durica, Fabian Castillo ve Ogenyi Onazi 11'de yer bulan isimler oldu. Güney Koreli forvet Hyun Jun-Suk, Matus Bero ve Luis Ibanez yedek kulübesinde yer alırken, Ramil Shediaev ise 18 kişilik kadroda bulunmadı. Satış listesine koyulduktan sonra Macaristan kampına dahil edilen, maaşında indirime gitmesi halinde takımda kalacağı açıklanan Senegalli oyuncu Dame N'Doye ile Togolu savunma oyuncusu Serge Akakpo da 18 kişilik kadroda yer almayan diğer isimler oldu. Teknik direktör Yanal, yedek kulübesinde oturttuğu Hyun Jun-Suk'un yerine Muhammet Demir'i, Ibanez'in yerinde Güray Vural'ı, Bero'nun yerinde de Mehmet Ekici'yi sahaya sürdü.

5 FARKLI İSİM
Trabzonspor'da geçen sezonki kadroya göre 5 farklı isim 11'de görev aldı. Bordo-mavili takımda, kiralık olarak oynadığı Osmanlıspor'dan dönen Uğur Demirok ve Kayserispor'dan dönen Zeki Yavru'nun yanı sıra Durica, Castillo ve Onazi olmak üzere 5 yeni oyuncu ilk 11'de forma giydi. Durica, Castillo ve Onazi, bordo-mavili takım forması altında ilk kez bir resmi maçta görev yaptı.

ERSUN YANAL, 448 GÜN SONRA TAKIMIN BAŞINDA
Trabzonspor'da üçüncü kez göreve getirilen teknik direktör Ersun Yanal, 448 gün sonra takımın başında yeniden sahaya çıktı. Yanal, en son 2014-2015 sezonunun 34. haftasında 1-1 berabere biten Medicana Sivasspor maçında görev yapmıştı. Deneyimli teknik adam, 30 Mayıs 2015'de oynanan karşılaşmanın ardından bordo-mavili takımın başında yedek kulübesinde yer aldı.

SEYİRCİSİZ MAÇ
Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında cezası nedeniyle taraftar desteğinden yoksun olarak sezonu açtı. Geçen sezonun 30. haftasında Fenerabahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası alan ve bunun 2'sini aynı sezonda çeken Karadeniz ekibi, Kasımpaşa karşısında boş tribünler önünde oynadı. Kasımpaşa tribünlerinde ise birkaç taraftar yer aldı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takım oyuncuları sahaya "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" yazılı pankart ile çıktılar. Basın mensupları da karşılaşmaya ilgi gösterirken Güney Koreli iki gazeteci de basın tribününde maçı takip etti.