Trabzonspor Müze Müdürü Başağa Mahkeme Kararı İle Geri Döndü
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  
Trabzonspor Kulübü’nün menajer Mazlum Ali Bilecan’a olan 1 milyon 5 bin liralık borcuna karşılık Bilecan tarafından Hasan Torun isimli şahsa ciro edilen senetler, hukuka aykırı biçimde işleme alınarak Trabzonspor’un manevi hatıratına leke sürülmüştü. Türk spor tarihinde ilk kez bir kulübün manevi hatıratı olan paha biçilemeyen şampiyonluk kupalarına haciz konmuştu. 

O haciz olayı sonrası Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi Müdürü Hakan Başağa kovulmuştu. Dönemin Trabzonspor As Başkanı Dr.Ahmet Çubukçu Tarafından Trabzonspor'un paha biçilemez olan kupalarına sahip çıkamadığı için kovulan o günki müdürü Hakan Başağa görevden uzaklaştırılmış yerine Mehmet Aksu Müze Müdürü olarak atanmıştı. 

O dönem çok sansasyonel bir durum olan Müze Haczi sonrası görevden uzaklaştırılan Hakan Başağa Mahkemeye giderek hakkkını aradı. Mahkeme sonucu Mehmet Başağa'nın suçsuzluğuna karar verildi göreve iadesi istendi. Trabzonspor'da değişen Yönetim ilk iş olarak Mehmet Başağa'yı Müze Müdürlüğüne iade ederken Mehmet Aksu'yu ise şirket bünyesinde Mehmet Ali Yılmaz tesislerine çekti. 

Mehmet Başağa Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesindeki eski görevine başladı. 

TRABZONSPOR Kulübü’nün menajer Mazlum Ali Bilecan’a olan 1 milyon 5 bin liralık borcuna karşılık Bilecan tarafından Hasan Torun isimli şahsa ciro edilen senetler, hukuka aykırı biçimde işleme alınarak Trabzonspor’un manevi hatıratına leke sürülmüş. Türk hukuk tarihinde ve Türk spor tarihinde ilk kez bir kulübün manevi hatıratı olan şampiyonluk kupalarına paha biçilmişti.

Türk hukuk tarihinde ‘hiçbir hatırata, sanat eserine haciz konulamaz’ ve ‘değeri biçilemeyecek ve satılamayacak şeyler hacze tâbi değildir’ hükümlerine rağmen kötü bir niyetle Trabzonspor Müzesine gidilerek Trabzonspor’un şampiyonluk kupaları haciz altına alınmıştı.