Trabzonspor Medical Park Arena'da Tarih Yazdı 2-0 

Haber : Muharrem Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzonspor Galatasaray  karşısında Medical Park Arena'da kıran kırana bir mücadelede kazanan taraf Trabzonspor oldu. Trabzonspor  etkili oyunuyla Galatasaray karşısında sonuca gitti ve skoru 2-0’a getirdi. N’Doye ve Yusuf Yazıcı’nın golleriyle Trabzonspor 3 puanın sahibi oldu. Galatasaray ise lider Beşiktaş’a yaklaşma umutlarını suya düşürdü.

 N’Doye ve Yusuf Yazıcı’nın golleri Trabzonspor’a 3 puan getirdi. Galatasaray ise ilk ikiye yaklaşma şansından uzaklaştı. Trabzon GS özetinde bir kırmızı kart da çıktı. Trabzonspor’da ikinci yarıda Uğur Demirok kırmızı kart gördü ve bordo mavili ekip maçı 10 kişi tamamladı.

TRABZONSPOR GALATASARAY  1 YARI KARŞILAŞMASI 

13’te Galatasaray etkili geldi. Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta arka direkte iyi hareketlenen Cavanda diziyle bir vuruş yapmak istedi ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.

20.dakikada Galatasaray etkili geldi. Tolga'nın sağdan gönderdiği topu yayın hemen gerisinde iyi kontrol eden Sneijder, ayağının üstüyle sert bir vuruş yaptı. Top az farkla üstten auta gitti.

23.dakikada Trabzonspor gol perdesini açtı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte boş kalan Castillo sert vurdu, çizgide Podolski'nin çıkarmak istediği topu önünde bulan Ndoye tek dokunuşla ağları sarstı: 1-0

26’da Linnes'in sağdan kestiği topa ceza sahasının ilk metrelerinde Selçuk kafayı vurdu, Onur üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

İlk yarının son dakikalarında, sağ kanattan savunma arkasına çok iyi sarkan Castillo topu içeriye taşıdı ve pasını çıkardı, Yusuf'un penaltı noktası üzerinden gelişine vuruşunda Muslera'yı geçen top direkten döndü.


TRABZONSPOR GALATASARAY MAÇ ÖZETİ (2.YARI)

49’da sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Pereira'nın bıraktığı topu Olcay nefis bir şekilde Yusuf Yazıcı'nın önüne bıraktı, genç oyuncu da kaleyi karşısına alır almaz nefis bir plaseyle topu ağlara yolladı: 2-0

55’te Olcay'ın kullandığı serbest vuruşta savunmanın kafasından seken topa Castillo gelişine sert vurdu, Muslera yerden seken topu tek hamlede kontrol etti.

57. dakikada Galatasaray sağ kanattan etkili geldi. Podolski'nin içeriye kestiği topa gerilerden gelen Tolga Ciğerci kafayla dokundu, yerden seken top yandan auta gitti.

62. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Sneijder kaleyi denedi, top üstten dışarı gitti.

65. dakikada birkaç dakika önce Bruma'yı düşürerek umut vadeden atağı kesmekten sarı kart gören Uğur Demirok, bu kez benzer pozisyonda Podolski'yi düşürdü ve ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Trabzonspor 10 kişi!

70’te Rodrigues'in şutunda savunmadan seken topu Josue plase bir vuruşla kaleye yolladı, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

85’de Josue'nin nefis pasıyla sağ kanattan son çizgiye inen Yasin'in çevirdiği topa ön direkte bomboş durumdaki Sinan Gümüş dokundu, bu sırada Onur da kalesini boşaltmıştı ancak Sinan çerçeveyi tutturamadı.

90+1’de Galatasaray atağında Rodrigues sol kanattan ortaladı, Onur'dan önce altı pas çizgisi üzerinde topa dokunan Sinan Gümüş ağları sarstı. Ancak öncesinde Sinan için ofsayt bayrağı havadaydı.

Trabzonspor, yeni stadındaki ilk derbide Galatasaray'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Trabzonsporlu Futbolcular Hakemin düdüğü ile birlikte Stadın içinde horon kurarak seyirciyi coşturdu . Karşılaşma sonrası Trabzonspor Seyircisi Sevinç çığlıkları atttı stadı terk etmedi . Yaklaşık 42.000 Seyircinin Karşılaşmayı izlemesi bir başka rekora imza attı.