Trabzonspor - Malatyaspor İle 4.Randevu 

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısında 5-0'lık farklı bir skorla mağlup olduğu Evkur Yeni Malatyaspor'u bugün sahasında konuk edecek Trabzonspor, zorlu maçta üç puanı hedefliyor. Bordo-mavili takımda sakatlığı bulunan Onazi ile Kamil Ahmet dışındaki tüm futbolcuların forma giyebilecek olması rekabet ortamını artırdı. Kaptan Jose Sosa, Malatyaspor maçının zirve yarışı için önemli olduğunu belirterek, "Rakibimiz ligde bizi takip ediyor. Dolayısı ile asla kolay geçeceğini düşündüğümüz bir maç değil. Onlar da biz de kazanmak adına kora kor bir mücadele ortaya koyacağız. Ama kendi sahamız önünde taraftarlarımıza yukarılara tırmanmayı ne kadar istediğimizi bir kez daha göstereceğiz" dedi. LİGDE son 6 maçta bileği bükülmeyen ve topladığı 16 puanla yükselişe geçen bordo-mavililer, şimdi gözünü ilk 3'teki rakiplerine dikti. Ligde kalan 6 maçta galibiyet serisini devam ettirmeyi planlayan Fırtına, özellikle üçüncü sıradaki Beşiktaş'ı sollamak için fırsat kolluyor. Teknik direktör Ünal Karaman, bu konu ile ilgili konuştu ve her maçı final gibi oynadıklarını ifade ederek, "Rakiplerimize değil, kendi işimize bakıyoruz. Kazandıktan sonra rakiplerimizin aldığı sonuçlara bakarız. Ligi en iyi yerde bitirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
SIRADAN BİR MAÇ
Teknik direktör Ünal Karaman Malatyaspor ile oynayacakları karşılaşma öncesi ekstra bir motivasyona ihtiyaç duymadıklarını belirtti. 52 yaşındaki hoca, "Malatyaspor karşısında rehavete kapılmadan topa daha fazla sahip olup rakibi oynatmayan, pas trafiğiyle rakibi bunaltarak sonuca gitmeye çalışan bir Trabzonspor olacak. Futbolun doğrularını yapan bir takım olduğumuz sürece puan kaybetmeyiz. Sezonun ilk yarısındaki maçı düşünüp çok aşırı hırslanmak gibi bir durum söz konusu değil. Sadece normal bir maça çıkacağız" diye konuştu.
DERBİ ÖNCESİ SARI ALARM
Bugünkü Malatyaspor maçı öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Abdulkadir Parmak, Ekuban ve Hosseini'nin yanı sıra Amiri ve Kamil Ahmet'in üçer sarı kartı bulunuyor. Kamil sakatlığı nedeniyle yok. Diğer oyuncular sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler ve gelecek haftaki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Ünal Karaman, futbolcularını uyararak dikkatli olmalarını istedi.
FIRTINA 2-1 GERİDE
Trabzonspor ile Malatyaspor, ligde 4'üncü kez karşı karşıya gelecek. Taraflar arasında bugüne kadar oynanan 3 lig karşılaşmasında Fırtına'nın 1, sarı-kırmızılıların 2 galibiyeti bulunuyor. Bordo-mavililer söz konusu karşılaşmalarda 4 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. Ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan maç 5-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.
YİNE RAKİP MALATYA
Sezonun ilk yarısında deplasmanda Malatyaspor'a 5-0 yenilince Burak ile Onur kadro dışı bırakılmış ve ardından yollar ayrılmıştı. Yaşanan kritik sürecin ardından çok ciddi bir çıkış yakalayan Trabzonspor bir anda lig ikinciliğini kadar da yükselmişti. Bugün rakip yine Malatyaspor ve bordo-mavililer buna rövanş gözüyle bakıyor. Malatya maçı sonrası Fırtına 10 galibiyet, 3 beraberlik aldı ve sadece 3 kez yenildi.
İKİ DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR
Onazi ile Kamil Ahmet'in bu maç öncesi sakatlıkları bulunuyor. Teknik direktör Ünal Karaman'ın ligde son oynanan Bursaspor maçının 11'inden farklı olarak iki değişiklik yapacağı öğrenildi. Karaman'ın sol bekte Ibanez'in yerine sakatlığının ardından takıma geri dönen Novak'a, sağ kanatta ise Olcay'ın yerine Abdülkadir Ömür'e görev vermesi bekleniyor.